„Am avut alegeri locale cu criterii de integritate extrem de dure, dar s-a aratat cum se pot dribla aceste criterii- cu candidati independenti, care aveau sau au probleme cu justitia. Vorbim de comunitati destul de mici unde omul nu se poate ascunde, nu se poate spune ca nu este cunoscut, nu se stie ce a facut si oamenii au fost alesi, unul chiar a fost ales stand in arest preventiv cu 70%.

Daca cineva imi explica mie cum e cu societatea asta buna si cu clasa politica urata, o sa fiu foarte interesat de aceasta explicatie" a spus Kelemen Hunor la Conferinta "Transparenta si integritate in viata publica romaneasca", organizata de Institutul Republican International si Expert Forum.

Liderul UDMR a dat exemplul alegerea lui Catalin Chereches in functia de primar al municipiului Baia Mare, ales de o majoritate covarsitoare, desi se afla in arest preventiv.

Citeste si: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Viral făcut de Netflix cu Insula Iubirii. Până și MAI a reacționat: Pentru cine vrea adrenalină, facem angajări- antena3.ro

"Ar trebui sa ne gandim foarte serios cum am ajuns in aceasta situatie, daca vrem sa repunem parlamentarismul si Parlamentul in acest rol in care ar trebui sa functioneze intr-o tara democratica intr-un stat de drept, daca vrem intr-adevar sa avem o clasa politica responsabila si putem curata partidele politice, nu-i nicio problema, dar, de obicei, daca dai posibilitatea cetatenilor de a alege intre un corupt si intre un idiot aleg coruptul.

Din acest punct de vedere, Baia Mare, Targu Mures si multe alte orase sunt exemple perfecte", a declarat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

Mai mult, Hunor a precizat ca actuala clasa politica este imaginea in oglinda a societatii: "Se transmite ideea şi s-a format imaginea că avem o societate aproape perfectă, extrem de bună, care produce din patru în patru ani o clasă politică putredă, urâtă şi nu se poate explica cum se întâmplă acest lucru, care sunt mecanismele prin care societatea bună este în stare să producă o clasă politică compromisă. Eu cred că această clasă politică nu este altceva decât imaginea din oglindă a societăţii aşa cum este societatea noastră în acest moment".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si