Zelenski susține că Moscova se pregătește de un nou atac, mai puternic, pentru a schimba cursul război ului în favoarea lor.

Rusia se pregătește să lanseze un nou atac

"Ar trebui să înţelegem că ameninţarea unei noi ofensive va rămâne prezentă până când vom învinge Rusia", a declarat joi, într-un interviu pentru NBC News, Iuri Sak, oficial cu rang înalt al Ministerului ucrainean al Apărării.

Citește și: VIDEO- Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov amenință Republica Moldova: „Ar putea deveni următoarea Ucraină”

Rusia ar avea 500.000 de soldaţi pregătiţi pentru un asalt în următoarele săptămâni, numărul fiind de două ori mai mare față de ce anunțase Putin la mobilizarea din septembrie.

"Oficial, au anunţat 300.000, dar când vedem trupele la graniţe, conform evaluărilor noastre, este mult mai mult", a spus el.

Ucrainenii cred că Rusia ar putea ataca dinspre est sau dinspre sud

"Întrucât forţele lor principale sunt concentrate în est, ne aşteptăm ca ei să înceapă o ofensivă acolo, poate în jurul Bahmutului", a declarat Sak.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Vladimir Putin, amenințare subtilă către fostul premier britanic Boris Johnson: „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut”

"A avut loc un schimb de opinii cu privire la posibilele acţiuni ale inamicului în viitorul apropiat", a declarat Iermak pe Twitter.

Avertismentul Rusiei după livrarea de tancuri occidentale în Ucraina

La scurt timp după ce Germania a anunțat că va livra Ucrainei tancuri Leopard 2, Rusia a transmis un avertisment dur cu privire la escaladarea conflictului din estul Europei. În cursul zilei de miercuri, și președintele SUA, Joe Biden, a promis 31 de tancuri Abrams pentru Ucraina.

Citește și: Atac cu rachetă în Harkov: o persoană a decedat și alte trei au fost rănite

Rusia avertizează că războiul din Ucraina ar putea „escalada” după decizia Occidentului de a trimite tancuri la Kiev

Kremlinul a spus că tancurile occidentale trimise în Ucraina vor „arde ca toate celelalte”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si