Close sidebar
Close sidebar

Kievul va cere în cadrul negocierilor un armistiţiu „imediat” şi retragerea forţelor ruse din Ucraina

Ucraina anunţă că urmează să ceară un armistiţiu „imediat” şi o retragerea a forţelor ruse, în cea de-a patra rundă de negocieri cu Rusia, prevăzută astăzi prin videoconferinţă

Laura Macovei,

Kievul va cere în cadrul negocierilor un armistiţiu „imediat” şi retragerea forţelor ruse din Ucraina

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Poziţia noastră nu s-a schimbat: pace, un armistiţiu imediat, retragerea tuturor trupelor ruse şi numai după aceea vom putea discuta despre relaţiile noastre de vecinătate şi despre diferendele politice ”, a anunţat un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, într-un mesaj postat pe Twitter  

Negocierile dintre Rusia și Ucraina se reiau astăzi

Negocierile dintre Ucraina și Rusia se reiau luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese. Delegația ucraineană se așteaptă să obțină rezultate concrete în zilele următoare.

Citeste si: Rusia a cerut sprijinul Chinei

Până atunci, ministerul britanic al Apărării spune că forțele navale ale Rusiei controlează coasta Mării Negre și au blocat accesul Ucrainei la principala rută de export. 

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Între timp, presa americană scrie că  Rusia  a cerut Chinei ajutor militar şi economic. Ambasada Chinei de la Washington a transmis că nu este la curent cu această cerere.

Bombardamentele continuă

Explozii la periferia oraşului ucrainean Liov. Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. S-au înregistrat 9 morţi şi 57 de răniţi în urma atacului.

Citeste si: Un ucrainean a încercat să treacă granița costumat în femeie. Bărbatul a fost reținut imediat de polițiștii români

Mai multe explozii  au putut fi auzit duminică dimineaţă la periferia oraşului ucrainean Liov, situat în apropierea frontierei cu Polonia, relatează CNN.

Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. Nouă persoane au fost ucise şi 57 au fost rănite în urma atacului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI