„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, a transmis gruparea pro-rusă.

Gruparea pro-rusă Killnet  a amenințat că va distruge întreaga structură informațională, numind Ministerul Sănătății.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 70. Armata rusă a lansat o "ploaie de rachete" asupra mai multor orașe din Ucraina. Zeci de morți printre civili

„Toate ventilatoarele vor fi atacate. Numai atunci veţi începe să vă daţi seama că aţi făcut o greşeală. Eliberaţi-l pe Ioan Feher”, se mai precizează în mesajul publicat pe rețeaua Telegram, pe contul grupării Killnet Rezerv.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ioan Feher, românul în vârstă de 23 de ani care este acuzat că i-ar fi ajutat pe hackerii pro-ruși, este originar din Satu Mare și locuia împreună cu familia sa în Marea Britanie. Acesta rămăsese fără loc de muncă.

Citeste si: Rusia ar fi luat 400.000 de tone de cereale din teritoriul ocupat din Ucraina, acuză oficialii ucraineni

Tânărul locuia izolat de ceilalți membri ai familiei, într-o încăpere separată. Acesta urmează să fie evaluat medical, urmând să fie supus unor investigații de specialitate pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.

Cum i-a ajutat Ioan Feher pe hackerii pro-ruși

Conform ministrului de Interne, Lucian Bode, Ioan Feher a „susținut activitatea grupării infracționale”, prin traducerea materialelor, dar și prin indicarea site-urilor din România care pot fi atacate.

Citeste si: Exerciții militare de amploare în Belarus. Armata lui Lukașenko, mutare-surpriză

Începând cu data de 29 aprilie 2022, o serie de atacuri informatice de tip DDoS- Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care aparțin unor instituții publice și organizații private din România.

Atacurile ar fi fost revendicate de gruparea rusă KillNet, iar activitatea acestora ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina, susține Poliția Română.

Citeste si: Un soldat american ce luptă în Ucraina prezintă un vehicul blindat „furat” de la ruși: „A fost o zi bună”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si