Agentia nu a precizat cand a avut loc banchetul, dar analistii cred ca a fost sambata.

Fotografii publicate de KCNA il arata pe liderul communist zambind, la Teatrul Poporului, alaturi de doi oameni de stiinta eminenti: Ri Hong Sop, seful Institutului de Arme Nucleare nord-coreean, si Hong Sung Mu, director adjunct al Departamentului pentru Industria Munitiei din cadrul Partidului Muncitorilor.

Ri si Hong au jucat roluri vitale in programul nuclear nord-coreean.

Ei au fost fotografiati la distanta mica de Kim in timpul testelor militare si inspectiilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Coreea de Nord a afirmat ca cel mai recent test a reprezentat un progres important pentru bomba cu hidrogen. Nu a existat nicio confirmare independenta, dar unii experti occidentali afirma ca exista suficiente dovezi care sugereaza ca statul izolat fie a dezvoltat o bomba cu hidrogen, fie este aproape.

KCNA a scris ca oamenii de stiinta si tehnicienii “au adus acest eveniment fericit, minunat, din istoria nationala – un eveniment si mai maret prin succesul perfect in testarea bombei H”.

In discursul rostit, Kim i-a laudat pe oamenii de stiinta pentru ca “au preluat initiativa” pentru atingerea “obiectivului final de a completa forta nucleara a statului”.

Testul recent al bombei H este marea victorie castigata de poporul coreean, cu pretul sangelui lor, strangand cureaua in aceasta perioada arzatoare ”, a spus liderul de la Phenian.

Vezi imagini aici

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si