Un tren nord-coreean care îl transporta probabil pe liderul nord-coreean Kim Jong-un a plecat spre Rusia pentru o posibilă întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, a precizat presa sud-coreeană luni, 11 septembrie 2023.

Citește și: Țara aliată cu Rusia lui Putin a lansat două rachete balistice. Lumea, pe un butoi cu pulbere

Citând surse guvernamentale sud-coreene, ziarul Chosun Ilbo a raportat că trenul a părăsit capitala nord-coreeană Phenian duminică seara și că întâlnirea dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin este posibilă marți, 15 septembrie.

UPDATE. Rusia și Coreea de Nord au confirmat luni că liderul nord-coreean Kim Jong Un va vizita Rusia într-o întâlnire preconizată cu președintele Vladimir Putin, informează presa internațională. 

Alianța dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin, un pericol pentru Occident 

Oficiali americani au declarat pentru The New York Times în weekend că Kim Jong-un, care părăsește rar Coreea de Nord, probabil că se va îndrepta în curând cu un tren blindat spre Vladivostok, pe coasta pacifică a Rusiei, pentru discuții despre arme cu Vladimir Putin.

Citește și: Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

„Autoritățile de informații cred că trenul despre care se presupune că îl transportă pe Kim Jong-un se deplasează către Vladivostok”, a declarat un oficial sud-coreean anonim pentru agenția de presă Yonhap.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei doi lideri vor discuta cel mai probabil despre posibilitatea ca țara asiatică să furnizeze Moscovei arme pentru a-și intensifica războiul din Ucraina, după cum a declarat anterior un oficial american.

Ultima călătorie a lui Kim Jong-un în străinătate a fost, de asemenea, la Vladivostok în 2019, pentru primul său summit cu Putin, după prăbușirea discuțiilor de dezarmare nucleară ale Coreei de Nord avute cu președintele american de atunci Donald Trump.

Se zvonește că trenul lui Kim Jong-un include cel puțin 20 de mașini antiglonț, făcându-le mai grele decât trenurile medii și incapabile să depășească o viteză de 60 km/h.

Călătoria lui Kim Jong-un spre Vladivostok este de așteptat să dureze o zi întreagă, potrivit BBC News.

Kim Jong-un și trenul său blindat

Kim Jong-un și trenul său blindat

[Sursa foto: Profimedia]

Posibila întâlnire vine după ce Casa Albă a declarat că deține noi informații că negocierile privind armele dintre cele două țări „avansează în mod activ”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat anterior că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a încercat să „convingă Phenianul să vândă muniție de artilerie” Rusiei în timpul unei vizite recente în Coreea de Nord.

Probabil că Rusia va cere Coreei de Nord arme convenționale, inclusiv obuze de artilerie și muniție de artilerie, în schimbul hranei și materiilor prime, și va continua sprijinul pe forumuri internaționale precum Națiunile Unite, au spus experții militari.

„Acest lucru ar putea deschide posibilitatea ca Coreea de Nord să transfere armament mai sofisticat către Rusia, pentru a permite Moscovei să mențină și să-și completeze propriile stocuri de arme convenționale”, a spus un oficial american.

Kim Jong-un și trenul său blindat

Kim Jong-un și trenul său blindat

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si