Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a cerut, marți, extinderea capacităților militare ofensive ale regimului său și a revizuit planurile liniei de front împotriva Coreei de Sud vecine, potrivit UPI.com.

Citește și: Coreea de Nord ar putea genera un „tsunami radioactiv” cu drona subacvatică lansată azi

Presa de stat de la Phenian a transmis că Kim Jong-Un a subliniat necesitatea unor măsuri „mai practice și ofensive” de descurajare a războiului în fața „situației de securitate tot mai înrăutățite în Peninsula Coreeană”.

Coreea de Nord se pregătește de război

Declarațiile lui Kim Jong-Un au fost făcute la o reuniune a comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la guvernare, a informat agenția KCNA.

Liderul nord-coreean „a aflat, de asemenea, despre planul operațiunii ofensive pe front”, în timp ce presa de stat a publicat imagini cu Kim făcând semne către o hartă mare neclară care părea să înfățișeze Coreea de Sud.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Kim Jong-Un, pregătit de ofensivă

Kim Jong-Un, pregătit de ofensivă

[Sursa foto: Twitter]

Exerciții militare comune SUA-Coreea de Sud

Armatele americane și sud-coreene au desfășurat exerciții militare comune pe scară largă în ultima lună, pe care Nordul le-a condamnat ca pregătiri pentru o invazie.

Întâlnirea de luni a avut loc în timp ce Seulul și Washingtonul „devin din ce în ce mai nedisimulate în mișcările lor pentru un război de agresiune”, a transmis KCNA.

Phenianul a răspuns la exerciții cu o serie de teste de arme, inclusiv probe de drone de atac nuclear subacvatic Haeil, despre care presa de stat susține că este capabilă să producă un „tsunami radioactiv la scară superioară”.

Drona nucleară a lui Kim Jong-Un

Kim Jong-Un, liderul suprem din Coreea de Nord, a testat în martie o dronă subacvatică concepută pentru a genera un „tsunami radioactiv” care poate distruge nave și porturi într-un atac naval – la fel ca arma „Poseidon” a lui Putin.

Analiştii sunt sceptici că dispozitivul Coreei de Nord prezintă o nouă ameninţare majoră, dar cel puțin pe hârtie drona subacvatică e concepută pentru a genera un „tsunami radioactiv”. 

Drona poartă numele „Haeil”, un cuvânt coreean care înseamnă valuri uriașe sau tsunami.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si