Liderul Coreei de Nord va vizita, joi, fabricile de aviație militară și civilă din Komsomolsk-pe-Amurd și va inspecta flota rusă din Pacific la Vladivostok, potrivit spuselor lui Vladimir Putin.

Întâlnirea de celor doi lideri ai Rusiei și Coreei de Nord îngrijorează Statele Unite, deoarece o axă Moscova-Phenian revigorată ar putea susține armata rusă în Ucraina, iar Kim ar putea primi tehnologie sensibilă pentru rachete, potrivit Reuters, citat de News.

Citește și: Mircea Snegur a murit. Primul președinte al Republicii Moldova democrate s-a stins din viață la 83 de ani

Kim Jong-Un l-a invitat pe Putin să viziteze Coreea de Nord

Liderul suprem al Coreei de Nord l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin să meargă în Phenian și să viziteze țara, potrivit agenției nord-coreene KCNA. După ce Rusia a invadat Ucraina, liderul rus a călătorit foarte rar în străinătate.

Cei doi s-au numit reciproc „tovarăși” și au închinat toasturi cu vin rusesc, în cursul zilei de miercuri, pentru a celebra prietenia lor. Înainte de asta, Putin i-a arătat lui Kim cea mai modernă instalație de lansare spațială a Rusiei și au purtat discuții, alături de miniștrii apărării.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„La finalul recepţiei, Kim Jong-Un l-a invitat în mod politicos pe Putin să viziteze RPDC (n.r. Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al Coreei de Nord) la un moment convenabil", a informat KCNA.

„Putin a acceptat invitaţia cu plăcere şi şi-a reafirmat voinţa de a duce invariabil mai departe istoria şi tradiţia prieteniei dintre Rusia şi RPDC", a mai precizat agenția.

SUA, cu ochii pe cei doi lideri

Prietenia celor doi lideri reprezintă o prioritate pentru SUA și aliații săi.

Washington a acuzat Coreea de Nord că furnizează arme Rusiei, însă nu se știe dacă au fost livrate. Cele două țări au negat afirmațiile, însă au promis să „aprofundeze cooperarea în domeniul apărării”. În timpul vizitei ministrului rus al Apărării în Coreea de Nord, Kim i-a arătat acestuia rachete balistice interzise.

Citește și: Rusia vrea să trimită un nord-coreean în spațiu: „Dacă partea nord-coreeană dorește acest lucru, este posibil”

Kim a închinat pentru sănătatea lui Putin și pentru victoria „marii Rusii”, dar și pentru prietenia ruso-coreeană, anunțând o victorie a Moscovei în „lupta sa sfântă” cu Occidentul, în timpul unui dineu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si