Un bărbat care vindea filme și muzică a fost condamnat la moarte în Coreea de Nord, informează NY Post.

Dictatorul Kim Jong-Un și-a pus din nou la lucru echipele de execuție, cea mai recentă țintă fiind un bărbat care vindea filme și muzică. Motivul este șocant: el a fost prins distribuind producții sud-coreene, considerate ilegale.

Citeste si: Un medic din Austria a vaccinat 59 de oameni cu aceeași seringă

Condamnarea la moarte, după turnarea la securitatea nord-coreeană

Bărbatul, al cărui nume de familie era Lee, lucra ca inginer șef la Wonsan Farming Management Commission și a fost surprins de un informator când vindea în secret dispozitive de stocare încărcate cu filme sud-coreene, muzică și emisiuni, potrivit DailyNK.

Lee și-a mărturisit crimele înainte de execuție, spunând că a vândut CD-urile și stick-urile USB cu 5 până la 12 dolari fiecare.

Citeste si: Sora temutului Kim Jong Un, atac fără precedent

Legislație mai dură împotriva „gândirii reacționare”  

Execuția inginerului s-a petrecut la sfârșitul lunii aprilie 2021, în fața unei mulțimi de 500 de oameni, inclusiv a familiei sale, după ce a fost găsit vinovat de „acțiune antisocialistă”, în conformitate cu „legea gândirii anti-reacționare” implementată la sfârșitul anului trecut.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceasta a fost prima execuție conform noii legi, în trecut pedepsele fiind mai blânde: condamnare în lagăre de muncă sau de reeducare. Autoritățile nord-coreene consideră că acțiunile reacționare îi ajută pe cei care încearcă să distrugă socialismul. "Reacționarilor nu ar trebui să li se permită să trăiască fără teamă în societatea noastră”, se arată în lege.

Citeste si: Ce salariu are, de fapt, angajatul comun din Coreea de Nord

Kim Jong-un, un nou act de cruzime. A ordonat executarea unui inginer care vindea filme și muzică

"În zilele noastre, dacă ești surprins urmărind un videoclip sud-coreean, primești o sentință cu închisoare pe viață sau condamnare la moarte, deci nimeni nu știe cine va fi executat în viitor", a declarat o sursă pentru DailyNK.

Citeste si: Caz incredibil: O însoțitoare de zbor a fost lovită cu pumnul în față de o pasageră. Aceasta a rămas fără dinți 

„Poți primi o pedeapsă de șapte ani închisoare doar pentru că nu ai raportat pe cineva care a urmărit sau distribuit mass-media sud-coreeană. Întreaga populație tremură de frică”, mai spune sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si