Kim Jong-un în vizită oficială în Rusia lui Vladimir Putin. Kremlinul a confirmat luni că liderul nord-coreean va sosi în Rusia „în următoarele zile”, după ce a primit o invitație din partea președintelui rus Vladimir Putin, potrivit The Moscow Times.

UPDATE 11.00 Kim Jong-un, vizită în Rusia. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că intenționează să meargă la cosmodromul Vostochny- noul centru spațial al Rusiei unde este așteptat și Kim Jong-un.

Citește și: Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

Potrivit BBC, liderul Rusiei nu a spus dacă se întâlnește cu liderul nord-coreean Kim Jong-un acolo.

Agențiile ruse de presă au publicat primele imagini cu trenul lui Kim Jong-un din timpul călătoriei prin Rusia:

Cosmodromul Vostochny (sau „Portul spațial de Est”) este un aeroport spațial rusesc deasupra paralelei 51, în regiunea Amur, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. A găzduit 11 încercări de lansare de rachete spațiale.

Este un cosmodrom construit recent pentru a înlocui treptat vechiul cosmodrom al URSS-ului din Kazakhstan.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Kim Jong-un a plecat cu trenul spre Vladimir Putin. Alianța care ar putea arunca lumea în aer

Kim Jong-un a ajuns în Rusia și se va întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta potențiale acorduri de arme, consideră analiștii occidentali. 

„La invitația președintelui rus Vladimir Putin, Kim Jong Un, președintele Afacerilor de Stat al Republicii Populare Democrate Coreea, va efectua o vizită oficială în Federația Rusă în zilele următoare”, a transmis Kremlinul, fără a oferi alte detalii.

Trenul blindat al lui Kim Jong-un

Trenul blindat al lui Kim Jong-un

[Sursa foto: Profimedia]

Trenul blindat al lui Kim Jong-un

Kim Jong-un și trenul său blindat

[Sursa foto: Profimedia]

Kim Jong-un, destinație misterioasă în Rusia

Kim Jong-un se întâlnește marți cu Vladimir Putin, dar locul întâlnirii e înconjurat de mister, informează BBC News.

Moscova și Phenianul au confirmat vizita în Rusia abia luni- dar fără a menționa încotro se îndreaptă exact Kim Jong-un sau unde vor avea loc discuțiile cu președintele Putin.

Zvonul inițial era Vladivostok. Avea sens pentru că acolo se află Vladimir Putin în acest moment pentru Forumul Economic de Est. Este locul unde a venit Kim Jong-un în 2019.

Dar televiziunea de stat din Extremul Orient rus a raportat că trenul lui Kim a părăsit Ussuriysk în direcția Habarovsk. O altă direcție! Pe scurt: destinația finală încă neclară.

„Nu spunem încă [unde vor avea loc discuțiile]. În Orientul îndepărtat”, le-a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, jurnaliştilor ruşi în urmă cu câteva ore.

Kim Jong-un a ajuns în Rusia pentru întâlnirea cu Vladimir Putin

Kim Jong-un și Vladimir Putin, vechi aliați

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Kim Jong-un, rol decisiv în războiul din Ucraina?

Statele Unite au acuzat Moscova că poartă discuții „active” pentru a cumpăra obuze de artilerie și alte muniții de la Coreea de Nord a lui Kim Jong-un pentru războiul prelungit din Ucraina.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Ne pregătim de ceva vreme pentru vizita lui Kim Jong Un”, a declarat una dintre sursele rusești pentru Interfax.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat anterior că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a încercat să „convingă Phenianul să vândă muniție de artilerie” Rusiei în timpul unei vizite recente în Coreea de Nord.

Citește și: Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

Probabil că Rusia va cere Coreei de Nord arme convenționale, inclusiv obuze de artilerie și muniție de artilerie, în schimbul hranei și materiilor prime, și va continua sprijinul pe forumuri internaționale precum Națiunile Unite, au spus experții militari.

„Acest lucru ar putea deschide posibilitatea ca Coreea de Nord să transfere armament mai sofisticat către Rusia, pentru a permite Moscovei să mențină și să-și completeze propriile stocuri de arme convenționale”, a spus un oficial american.

Guvernul de la Seul monitorizează îndeaproape negocierile militare care se poartă între Coreea de Nord și Rusia.

Kim Jong-un și Vladimir Putin, vechi aliați

Kim Jong-un și Vladimir Putin, întâlnirea anterioară

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Ce rachete are Coreea de Nord


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si