Diplomatul sud-coreean Chang Song-min a declarat presei din Coreea de Sud: „ Cred că este în comă, dar nu a murit. Nu s-a format o structură de succesiune completă, iar Kim Yo-jong este adusă în prim-plan, deoarece vidul de putere nu poate fi menținut pentru o perioadă îndelungată", a spus oficialul.

În urmă cu câteva zile, Serviciul Național de Informații (INS) a anunțat că Kim Jong-un „va continua să exercite puterea absolută”, dar își va transfera treptat autoritatea lui Kim Yo-jong „pentru a ușura stresul”.

Citeste si: Sora lui Kim Jong-un, ascensiune la putere în Coreea de Nord. Ce s-a întâmplat

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Paranoicul dictator, despre care se crede că ar avea 36 de ani, a fost văzut în public de puține ori anul acesta, ceea a alimentat speculațiile că a murit, potrivit Daily Mail. S-a crezut inițial că o operație nereușită pe cord pentru montarea unui stent l-ar fi lăsat grav bolnav sau l-ar fi ucis.

Citeste si: Coreea de Nord are până la 60 de bombe nucleare. Raportul secret care schimbă tot ce știam despre amenințarea asiatică

Însă, zvonurile privind decesul au dispărut după ce a fost văzut la ceremonia de deschidere a unei fabrici de îngrășăminte în Suchon, la 30 de mile nord de capitala țării, Pyongyang. Dacă Jong-un nu mai este capabil să conducă Coreea de Nord, pe locuitorii țării îi paște dezastrul, apreciază unii specialiști. 

"Pozele cu Kim Jong-un sunt false"

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Chang a spus că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau

a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El suține faptul că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

Chang transmite că are informația de la o sursă din China. Fostul diplomat a adăugat că șeful statului nord corean ar fi ”în comă” și că toate fotografiile cu acesta lansate în ultimele luni au fost false.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si