In articol:
La stațiunea de cercetare pentru pomicultură din județul Buzău s-a muncit intens în ultima perioadă. Specialiștii au cultivat specii de fructe exotice, pe care le-au adaptat condițiilor climatice din țara noastră. Astfel, după mai multe testări, puieții de arbori exotici sunt pregătiți să dea rod și au fost scoși la vânzare.
Cât costă o plantă de kiwi
Andrei Tabacu, cercetător: ”Este primul an în care avem această gamă la vânzare, curmalul chinezesc, asimina, banana nordului, kiwi. Prețurile nu sunt deloc mari. Un curmal costă 5 lei bucata, asimina 30 de lei, la kiwi, o plantă costă 50 de lei, dar pentru că trebuie să luați plante mascule și plante femele, se vând câte
Plantele exotice s-au aclimatizat bine în țara noastră, sub atenta supraveghere a cercetătorilor. Însă puieții au nevoie de grijă suplimentară.
Fermierii vor să cultive fructele exotice în propria grădină
Fermierii sunt tot mai dornici să cumpere astfel de specii pe care mai apoi să le cultive în propria grădină, iar cercetătorii apreciază că ele se vor extinde rapid în toată țara.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Rareș Pândaru, director Stațiunea Pomicolă Istrița: ”Datorită schimbărilor climatice din țara noastră, din ultimii ani, specii precum kiwi sau rodiul au reușit să se adapteze în zona de sud a țării noastre, în special. Într-adevăr, trebuie protejate în primii doi, trei ani cu paie și plantate în zone mai ferite, dar vedem că din ce în ce comportamentul lor este mai natural în zona țării noastre, cea de sud-est.”
Arbuștii exotici fructiferi sunt accesibili ca preț. Totuși, printre cele mai scumpe exemplare sunt plantele mai mari de kiwi, care ajung la 150 de lei, pentru că trebuie plantate câte 3, astfel încât să dea rod.