"Este nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac să se ştie foarte exact cine, ce trupe şi unde trimite. Nu putem să lăsăm astfel de decizii pentru un ultim moment şi să fim atunci luaţi prin surprindere", a declarat luni Iohannis la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu Jens Stoltenberg. 

Citește și: Rusia se pregătește intens pentru noi atacuri cu rachete în Ucraina

Potrivit șefului statului, este nevoie în afară de aceste planuri de dezvoltarea unor structuri logistice (de exemplu pentru carburanţi şamd).

Citește și: De ce vine marți în România Antony Blinken, secretarul de stat al SUA

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Toate acestea, după părerea mea, după părerea noastră, sunt necesare şi cred că la Summitul de la Vilnius de anul viitor, cel puţin aşa am discutat astăzi, este posibil să avem decizii mult mai curajoase şi mult mai concrete în aceste domenii", a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis: "Este nevoie de mai multă forţă de apărare pe Flancul Estic"

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că este nevoie de un număr sporit de militari aliaţi şi de echipamente prepoziţionate pe Flancul Estic, arătând că este nevoie ca deciziile luate în acest sens la Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Madrid să se concretizeze.

"Este nevoie de mai multă forţă de apărare, de descurajare pe Flancul Estic. Acest lucru l-am spus demult, de la început ca să fiu foarte specific şi chiar astăzi cu domnul secretar general am discutat toate aceste chestiuni.

După părerea mea, este nevoie de un număr sporit de militari aliaţi, dar asta nu este suficient. În plus, pentru a reprezenta o descurajare şi apărare solidă, este nevoie de echipamente, mai exact de echipamente prepoziţionate. Despre aceste lucruri am discutat şi despre creşterea prezenţei şi despre prepoziţionarea de echipamente la Summitul de la Madrid, însă este nevoie de concretizarea acestor decizii. La Madrid decizia a fost mai degrabă generică, toată lumea a fost de acord că asta trebuie făcut, dar acum doresc, cel puţin asta a fost partea mea, să trecem la fapte", a declarat președintele României.

Jens Stoltenberg: "Lumea întreagă va deveni un loc mai periculos”  

Secretarul general al NATO a explicat că un câștig al Rusiei ar însemna o tragedie pentru lumea întreagă, vulnerabilizând toate țările prin mesajul transmis liderilor totalitari, că „se pot atinge obiective” prin uz de forță.

Șeful Alianței Nord-Atlantice a arătat că la un moment dat războiul din Ucraina probabil că se va termina la masa negocierilor, explicând însă că rezultatul negocierilor depinde în totalitate de situatia de pe câmpul de luptă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Sprijinim așadar Ucraina și pentru că știm că ar fi o tragedie pentru Ucraina daca ar câștiga Putin, dar și lumea întreagă va deveni un loc mai periculos” pentru că mesajul va fi către toți”,

a mai spus Stoltenberg.

„Nu putem sa îl lăsăm pe Putin să câștige pentru că asta ar arăta altor lideri că se poate”, a mai spus Stoltenberg. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si