Klaus Iohannis este unul dintre cei mai profitabili autori de carte din Romania. Primul om in stat a obtinut 34.654 lei in 2016 si 82.844 lei in 2015 sin drepturi de proprietate intelectuala, pe urma vanzarii celor doua volume: „Primul pas” si „Pas cu pas”. In total, 117.498 lei (1,17 miliarde lei vechi) adica aproximativ 26.100 euro. Suma este uriasa pentru un autor roman. Conform datelor oferite de editura, la sfarsitul anului 2014 (in care Iohannis a fost ales presedinte), acesta vanduse deja peste 100.000

exemplare din cartea „Pas cu pas”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro


Cariera de scriitor a lui Klaus Iohannis nu a fost scutita de scandaluri. Jurnalistii sibieni au scris ca primul volum nu a fost scris de Presedinte ci de colectivul redactional al revistei Observatorul Cultural, cartea avand la baza o serie de interviuri acordate de fostul primar al orasului. Iohannis a mai fost acuzat ca si-a tradus cartile in limbile chineza si bulgara „pe banii statului” dar si ca le-a exportat in Statele Unite, unde au fost achizitionate doar de reprezenantii ambasadei si consulatului.

„Infuzia de capital” venita de pe urma activitatii de autor a fost una importanta pentru familia Iohannis. In 2016, suma din drepturi de autor a Preseintelui a fost mai mare decat salariul de profesor al primei doamne si aproape la acelasi nivel cu venitul din chirii. Principala sursa de venit a familiei o reprezinta, totusi, salariul de Presedinte, care in 2016 a fost de 196.155 lei (43.500 euro). 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si