Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliștii români prezenți la Bruxelles ce îl diferențiază în competiția cu premierul olandez Mark Rutte pentru șefia NATO.

"De ce v-ar vota pe dumneavoastră în defavoarea lui Mark Rutte?", a fost întrebat direct șeful statului.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare. Ce măsuri aduce actul normativ

Klaus Iohannis: Avem viziuni diferite despre viitorul NATO

Klaus Iohannis spune că istoria, geografia, dar și viziunea diferită cu privire la viitorul NATO îi deosebesc pe cei doi candidați la șefia alianței nord-atlantice.

"Fiind o competiție atipică, nu cred că este rolul meu să vorbesc despre celălalt competitor, cum va face și ce va face. Cred că ne deosebește geografia, istoria și cu siguranță sunt unele teme unde abordările noastre, ambele constructive, sunt ușor diferite cu privire la viitorul NATO", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, în competiție cu Mark Rutte pentru șefia NATO

Klaus Iohannis, în competiție cu Mark Rutte pentru șefia NATO

[Sursa foto: Presidency.ro]

Klaus Iohannis a mai spus că la NATO nu există o procedură publică, nu se votează, ci rezultatul se stabilește consensual.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Aceste discuții sunt complexe, lumea nu dorește ca în spațiul public să se vehiculeze felul în care au reacționat. Eu cunosc reacțiile, dar pentru a proteja aceste sensibilități, prefer să nu le spun", a precizat liderul de la Cotroceni.

"Decalogul lui Iohannis" pentru NATO ar fi fost "bine primit" de statele membre

Președintele Iohannis- intrat oficial în competiție, alături de premierul Olandei, Mark Rutte, pentru funcția de secretar general al NATO- spune că „decalogul” său privind viziunea pentru viitorul alianței nord-atlantice a fost „foarte bine primită” de către

statele aliate, fără a da însă detalii.

Citește și: Legea "2 Mai", promulgată de Klaus Iohannis. Ce schimbări importante apar în sancționarea traficului de substanțe interzise?

„Decalogul a fost foarte bine primit și cred că nu este niciun secret că am avut discuții bilaterale cu aliații și mulți consideră că am venit exact cu temele importante. Sigur, în discuțiile bilaterale au avut și întrebări legate de alte teme. Până acum am avut discuții foarte bune”, a declarat Iohannis.

"Decalogul lui Iohannis" pentru NATO ar fi fost "bine primit" de statele membre

Klaus Iohannis, la Bruxelles

[Sursa foto: Presidency.ro]

România nu va comunica exact sprijinul militar direct pe care îl acordă Ucrainei, deoarece ţara noastră se află "lângă front", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

"România nu va fi mai transparentă. Nu mi se pare pur şi simplu util să facem publice detalii despre ajutorul militar sau despre unde facem antrenamente pentru militarii ucraineni. Suntem lângă front. Nu are rost să dăm date via media celor care agresează Ucraina", a afirmat şeful statului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aceste măsuri, a subliniat el, "sunt agreate de forurile competente şi gestionate cu foarte mare responsabilitate".

Klaus Iohannis a răspuns jurnaliștilor prezenți la Bruxelles

Klaus Iohannis a răspuns jurnaliștilor prezenți la Bruxelles

[Sursa foto: Presidency.ro]

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si