Actul normativ prevede închiderea temporară a sediului principal al operatorilor economici care nu respectă, în mod repetat, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului. Măsurile intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Citeste si: Klaus Iohannis, sunat de Joe Biden după discuția cu Vladimir Putin

Care este obiectivul proiectului de lege?

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.55/2020, în sensul stabilirii sancţiunii contravenţionale complementare a închiderii temporare a sediului operatorului economic, în situaţia repetării contravenţiei prevăzute la art.65 lit.q), precum şi în cazul săvârşirii contravenţiei prevăzute la art.65 lit.r) din actul normativ de bază.

Prin actul normativ este modificată lit.c) a art.67 alin. (2), în sensul stabilirii unor noi categorii de agenţi constatatori ai contravenţiei prevăzute la art.65 lit.q), precum şi al eliminării trimiterii la lit.ş), ţinând seama de cele reţinute de Curtea Constituţională în Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.578 din 1 iulie 2020.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Iohannis, la şedinţa de bilanţ a CSM: „Anomalii precum cele generate de Secţia pentu Investigarea Infracţiunilor din Justiţie trebuie înlăturate”

Oamenii legii vor aplica sancțiunile contravenționale

Aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare este materializată prin aplicarea de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu. În cazul în care constată săvârşirea contravenţiei de nerespectare a sancţiunii de suspendare temporară a activităţii acestor instituţii sau operatori economici, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare.

Sancţiunile sunt aplicate de agenţii şi ofiţerii de poliţie, subofiţerii şi ofiţerii de jandarmi, poliţiştii locali.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 32 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată prin Legea 180/2002, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate”

Citeste si: Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden despre situația de la Marea Neagră

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si