Potrivit modificării legii art. 260 alin alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003- Codul muncii, „nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară să fie sancționată contravențional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Citeste si: Conferința și scandalul. Nicușor Dan, bruiat de camioanele de salubritate ale Sectorului 5

Legea privind modificarea Codului muncii a fost inițial retrimisă Parlamentului pentru reexameniare de către președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele a invocat, printre altele, că legea „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori- cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii- sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste si: PSD: Datele oficiale despre COVID-19 şi-au pierdut orice fărâmă de logică, au ajuns o loterie

Parlamentul a respins însă cererea de reexaminare a acestei legi, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si