Klaus Iohannis i-a chemat marți, la Palatul Cotroceni, pe Nelu Tătaru și pe Raed Arafat la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. Totodată, l a ședință a participat și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Președintele a avut și săptămâna trecută discuții cu ministrul Sănătății, dar și cu specialiști care se ocupă de secțiile de Terapie Intensivă.

Citeste si: Suedia renunță la "modelul suedez": trece la restricții dure

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 3 noiembrie! Record uriaș de îmbolnăviri

Redăm mai jos principalele declarații ale președintelui României:

Klaus Iohannis: României îi vor reveni 10 milioane de doze de vaccin de la UE. Sperăm ca prima tranșă de vaccin să ajungă în primul trimestru al anului viitor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Primii care vor fi vaccinați va fi lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc.

VIDEO LIVE AICI

Klaus Iohannis: Vom primi 10 milioane de doze de vaccin

"Situația epidemiologică din toate statele europene se degradează rapid. România se confruntă la rândul ei cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent cu noi măsuri pentru a controla răspândirea virusului.

Ne punem toți mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient. România e parte a acordurilor Comisiei Europene pentru furnizarea vaccinului, cu o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin.

Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial, vaccinul va ajunge în statele UE în mod etapizat. Pentru România ne așteptăm să ajungă prima tranșă în primul trimestru al anului viitor, în cel mai favorabil scenariu. Toate statele UE vor primi în același timp aceste tranșe când vaccinul va fi disponibil. Toate statele UE vor primi concomitent cota corespunzătoare din prima tranșă.

Iohannis: Medicii trebuie pregătiți în vederea procesului de vaccinare 

Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite respectă toate reglementările internaționale. Am convocat azi o întâlnire cu ministrul Sănătății și experți din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirii României. Ministrul Sănătății mi-a explicat cadrul privind vaccinarea, etapele de vaccinare, rețeaua de stocare și distribuție.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante, analizate la nivel european, pentru că noul vaccin ar nevoie de condiții speciale de transport și depozitare. Fac apel la personalul medical de a se pregăti și informa corect în vederea procesului de vaccinare. Medicii de familie să fie bine instruiți. Am cerut ministrului Sănătății să identifice resursa umană necesară".

Mesajul lui Klaus Iohannis de ziua alegerilor din SUA

Înainte de a răspunde întrebărilor adresate de jurnaliști, Klaus Iohannis a ținut să facă o serie de mențiuni cu privire la alegerea viitorului lider de la Casa Albă.

Citeste si: Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin în vacanță: „E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.”- kfetele.ro

Citeste si: Sânziana Negru, pusă la zid după răspunsul dat cu privire la scandalul de la Electric Castle: ”La fel de arogantă și infatuată”- radioimpuls.ro

"Relația cu SUA e fundamentală pentru securitatea României. Administrația SUA, indiferent de coloratura politică, a susținut permanent România. Cu precădere în ultimii ani, s-au înregistrat progrese pe multiple dimensiuni de cooperare. Am dezvoltat o viziune comună România – SUA cu privire la Marea Neagră, au fost puse bazele creșterii prezenței militare a SUA în România. La capitolul cooperare economică și energie au fost înregistrate progrese semnificative în domeniul nuclear civil. În ce privește vizele, partea americană a dat semnale că acordă o semnificație deosebită obținerii de progrese în acest domeniu. Eu mă voi implica în continuare direct pentru consolidarea parteneriatului strategic cu SUA", a declarat Klaus Iohannis marți seara de la Cotroceni.

Ziua cea mai neagră pentru România în criza noului coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.

”Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  181.175 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise marţi.

De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si