Klaus Iohannis a anunțat în mod oficial, vineri 27 septembrie, că își va încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie.

Citește și: VIDEO PNL, lăsat în ofsaid! Liberalii primesc o nouă lovitură. Klaus Iohannis: „Nu am dorit o lege pentru mine”

"Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție.

Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane", a transmis șeful statului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Biroul Electoral Central (BEC) a dezbătut în cursul zilei de vineri legea prin care Klaus Iohannis ar fi putut candida la alegerile parlamentare, pe funcția de senator, fără să-și dea demisia.

Cu doar o zi mai devreme, șeful statului aflat în New York, SUA, a oferit un răspuns tranșant despre proiectul de lege care a învolburat apele la București, proiect care i-ar permite președintelui să candideze pe lista de la Senat a PNL.

"Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană", a spus Iohannis, joi. 

Șeful statului a refuzat să răspundă la întrebarea dacă există o altă soluţie juridică pentru a candida, replicând: "toate acestea le vom discuta acasă".

"Despre această lege pot să vă spun şi acum, fiindcă pentru mine este foarte clar. Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă că această lege să nu existe.

Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană şi atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege şi eu nu doresc să existe", a dat asigurări Klaus Iohannis, pe marginea Adunării generale a ONU.

Stire în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si