Klaus Iohannis a avut, miercuri, o şedinţă cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe tema rectificării bugetare. După şedinţă, preşedintele a susţinut o declaraţie de presă.

Măsuri sanitare stricte

Şeful statului a fost întrebat care ar fi scenariul pentru amînarea alegerilor şi a precizat că, dacă se iau măsuri sanitare stricte, se pot organiza alegerile.

”Aşa funcţionează democraţia. Din când în când se ţin alegeri.

Ele trebuiau ţinute în iunie. Nu s-au putut ţine atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri suficiente. Acum, Parlamentul a stabilit pe 27 alegerile. Asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernului, asta să fie clar în caz că cineva acuză pe cineva. Dacă se iau măsuri sanitare stricte se pot ţine alegeri. Însă care e numărul critic când nu se mai pot ţine alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a afirmat Iohannis.

Citeste si: Panică la Centrala Ministerului de Externe. Are coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis

”Avem un record total nedorit"

Avem un record total nedorit. Este prea mult, este mult prea mult şi vă invit pe toţi – purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de această pandemie”, a afirmat Klaus Iohannis, la începutul declaraţiei de presă.

Preşedintele a precizat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema pandemiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”În acest context, am discutat azi la prânz cu ministrul Sănătăţii, fiindcă am observat un interes deosebit pentru evoluţia epidemiei, dar şi pe tema vaccinurilor combaterii acestei boli. E important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca în viitorul apropiat să beneficiem de un vaccin. România s-a înscris la prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci când el va fi disponibil în UE. Nu există încă un vaccin aprobat la nivelul UE. E o temă care, din păcate, va reveni, e o temă care uşor înţeles produce îngrijoare”, a mai declarat Iohannis.

Citeste si: Iohannis a promulgat legea! Pedepse cu închisoare de la trei luni la un

Preşedintele a mai afirmat că, în contextul alegerilor locale şi al începutului anului şcolar, ”trebuie să ne asigurăm că toate măsurile pentru a proteja sănătatea cetăţenilor sunt luate”.

”În acest sens am vrut să ştiu foarte detaliat de la ministrul Sănătăţii ce măsuri sunt pregătite”, a mai afirmat Iohannis.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, declarație de presă de ultimă oră: „Școala începe pe 14 septembrie”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 1.415 noi cazuri de infectare cu coronavirus, dar şi 43 de decese ale unor persoane infectate. Este cel mai mare număr zilnic de cazuri înregistrate până acum.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si