Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis, declarații după "celula de criză" convocată la Cotroceni - FOTO & VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat marți, 17 noiembrie, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. România înregistrează de mai multe săptămâni aproximativ 10.000 de noi cazuri zilnice de coronavirus, iar numărul deceselor se apropie de 200 la fiecare 24 de ore. Șeful statului a organizat o conferință de presă de la ora 18.00.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți seara, în debutul conferinței de presă de la Cotroceni, că  strategia de vaccinare anti-COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare  și că Valeriu Gheorgiță, Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, va fi coordonatorul acestei strategii.

Citeste si: Klaus Iohannis, după ședința de urgență de azi: "Strategia de vaccinare anti-COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare" (LIVE VIDEO)

Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație, a reiterat președintele Klaus Iohannis. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă, a mai spus președintele Iohannis.

"Dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor"

"Au fost stabilite acum condițiile generale ale vaccinării. Am solicitat o dată în plus să se comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației.

Este esențial să combatem dezinformarea și fake news care sădesc neîncredere.

Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor și le indică principalul factor pentru stoparea pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru o campanie de succes a vaccinării", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis: Sunt sigur că în 2 săptămânile vom vedea rezultate

"România va depăși criza sanitară și sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate.

Trebuie să respectăm regulile și sunt sigur că în 2 săptămâni vom vedea rezultate și mai bune", a mai spus șeful statului. 

La ședința convocată de președintele Klaus Iohannis  au participat, potrivit presidency.ro, prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, general dr.

Ionel Paul Oprea; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului va susține la ora 18:00 o conferință de presă.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Anunțul oficial al autorităților: 8.262 de cazuri noi de COVID-19. 186 de noi decese la nivelul întregii țări

Alți participanți la ședința de marți sunt: Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Încă o vedetă din televiziune are coronavirus. Află în ce stare este

Anunțul oficial al autorităților: alte 186 de noi decese la nivelul întregii țări

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 8.262 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 186 de decese. La ATI sunt internaţi 1.174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

”Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”,   a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cea mai gravă situație este la ATI, unde sunt internaţi 1.174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. [Sursa foto: Presidency.ro]

Citeste si:   Coronavirus in Romania, 16 noiembrie 2020. Rata de infectare cu COVID-19 a crescut alarmant in ultimele 24 de ore! Situatie precara in sectiile ATI!

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si:   Ministrul Sănătăţii afirmă că alte 600.000 de doze de vaccin gripal au fost trimise către medicii de familie

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 5,54 în Bucureşti. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Sibiu- 9, Cluj- 7,42, Ilfov- 6,9, Timiş- 6,85.

Imagini de la ședința de la Cotroceni

Cea mai gravă situație este la ATI, unde sunt internaţi 1.174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. [Sursa foto: Presidency.ro]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI