In articol:
- Imagine de la ultima conferință de presă a președintelui Klaus Iohannis
- Klaus Iohannis: "Școala trebuie să înceapă"
UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă a fost un succes depesedizarea României prin absorbţia în PNL, că s-a cam terminat cu aceste treceri de la un partid la altul.
„Şi cum ar funcţiona depesedizarea României prin absorţia în PNL. Vă referiţi desigur la tema trecerii unor persoane dintr-un partid într-altul. Sunt cazuri excepţionale. Mi-am exprimat opinia şi o cunoaşteţi foarte bine şi s-a cam terminat. Dacă aţi observat cumva s-a cam terminat”, a afirmat Klaus Iohannis întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Palatul Cotroceni, dacă este de părere că depesedizarea României prin absorţia în PNL e un succes.
Chestionat dacă a avut discuţii în acest sens, şeful statului a răspuns: „Puteţi să presupuneţi, să vă folosiţi sursele, dar vă spun că s-a cam terminat”.
Preşedintele Iohannis a exprimat în mai multe ocazii faptul că se opune traseismului politic şi că speră să prindă „vremea când acest traseism nu se mai practică”.
Subiectul a revenit în atenţia opiniei publice după ce mai mulţi primari şi câţiva parlamentari ai PSD au trecut la PNL.
UPDATE: Klaus Iohannis, despre tăierea de salarii sau pensii
Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, că nu există vreo intenţie de tăiere a salariilor sau a pensiilor, dar a adăugat că bugetul pentru anul viitor trebuie construit cu mare grijă şi ar fi de preferat ca acesta să fie dezbătut şi aprobat de viitorul Parlament. "Noi credem că în continuare economia României îşi va reveni şi îşi va relua parcursul normal care va permite creşteri de pensii şi salarii, investiţii.
Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, dacă va promulga o lege a bugetului dacă prevede tăieri de venituri, pensii, salarii?
"Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta este o prostie PSD-istă aruncată în spaţiul public din motive electorale. Nu are nimeni de gând aşa ceva. Însă
El a subliniat că nu se discută despre tăieri de pensii şi salarii.
"Este exclus aşa ceva. Economia între timp îşi revine. Noi credem că în continuare economia României îşi va reveni şi îşi va relua parcursul normal care va permite creşteri de pensii şi salarii, investiţii. Noi ne pregătim pentru an de creştere, nu de reducere", a precizat Iohannis.
UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, un apel la "decenţă politică", spunând că din campania electorală nu lipsesc "iniţiativele complet demagogice cu măriri de venituri inaplicabile". "E o întrecere în Parlament în propunerea unor astfel de proiecte, campionul populismului fără acoperire fiind PSD. Fac de aceea un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări imposibil de susţinut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care îşi dovedesc eficienţa sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor", a afirmat Iohannis.
Iohannis a afirmat, miercuri, în conferinţa de presă, că alegerile locale au fost deja amânate o dată din cauza epidemiei, iar acum sunt luate măsuri pentru ca oamenii care vin la vot să fie protejaţi.
"Nu ştim cât va dura pandemia şi de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe timp nedefinit", a spus preşedintele.
El a făcut apel la "decenţă politică".
"Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc iniţiativele complet demagogice cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o întrecere în Parlament în propunerea unor astfel de proiecte, campionul populismului fără acoperire fiind PSD. Fac de aceea un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări imposibil de susţinut economic sau contestarea unor masuri sanitare care îşi dovedesc eficienţa sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor. Dragi români, în această campanie electorală informaţi-vă. Alegeţi în cunoştinţă de cauză", a declarat Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că decizia de a deschide şcolile, deşi nu e una uşoară, este corectă şi necesară. El a încurajat părinţii să trimită copiii la şcoală.
”Aşa cum ştiţi, şcoala începe pe 14 septembrie, în condiţii cu totul diferite faţă de anii trecuţi. Avem doar câteva localităţi în care şcoala se va relua normal, iar în alte localităţi şcoala se va desfăşura în sistem hibrid. Autorităţile au luat măsuri. Eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice a părinţilor şi a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero,dar e important să conştientizăm că prin respectarea regulilor fiecare contribuie la limitarea răspândirii. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a declarat preşedintele.
El a evidenţiat eforturile autorităţilor locale de a asigura instituţiilor de învăţământ tot ce este necesar pentru desfăşurarea noului an şcolar şi le-a mulşumit dascălilor şi conducerilor şcolilor care nu de puţine ori trebuie să găsească soluţii pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de siguranţă.
”Mă adresez părinţilor care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp şcoala va fi diferită dar, dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a afirmat Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis și-a asumat un rol mai activ pe scena politică locală, pe măsură ce s-a intrat în linie dreaptă pentru alegerile locale și generale, organizând în fiecare miercuri seara o întâlnire cu reprezentanții presei la Palatul Cotroceni.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
După cum anunță Administrația prezidențială, șeful statului, Klaus Iohannis, va susține miercuri, 9 septembrie, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.
Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, anunț alarmant despre durata pandemiei
Conferința va fi transmisă presei prin sistemul unic de transmisie în direct, conform presidency.ro. Este de așteptat ca președintele să răspundă unor întrebări legate de actualitatea ultimei săptămâni: condițiile de începere a școlii, prăbușirea cursului valutar, războiul politic pe majorarea pensiilor sau scenariile epidemiologice anunțate de Ministerul Sănătății.
Citeste si: Ore de liniște în 2021 la bloc. Ce amenzi vor fi de anul viitor și cine va trebui să le plătească
Klaus Iohannis: "Școala trebuie să înceapă"
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercurea trecută, că anul şcolar trebuie să înceapă în 14 septembrie, lucru pe care-l susţin şi epidemiologii. Şeful statului afirmă că, dacă numărul de cazuri creşte, se va putea apela la măsuri care au mai fost luate, respectiv şcoala onine sau Săptămâna altfel, care există în programa şcolară.
Preşedntele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă nu crede necesară amânarea începerii anului şcoar, dată fiind creşterea numărului de cazuri în ultimele 2 săptămâni, şi a afirmat că i se pare necesar să înceapă anul şcolar în 14 septembrie.
”Am sperat acum poate două luni să ajungem cât de curând să avem sub 100 cazuri noi pe zi, dar lucrurile au luat o altă turnură şi din vina unor politicieni şi avem peste o mie cazuri zilnic. Asta e evoluţia epidemiei, trebuie să fim realişit, pregătiţi şi să luăm măsurile cânt avem toate datele. Căile de urmat sunt indicate de experţi”, a mai spus Iohannis.
Anul şcolar 2020- 2021 urmează să înceapă în 14 septembrie, autorităţile pregătind ghiduri şi scenarii pentru reluarea activităţii.