Liderii PNL încep practic discuţiile concrete pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea susţinerii noului Guvern. Negocierile au început la Palatul Cotroceni, între Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Dan Barna, Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

Citeste si: Vești proaste pentru președintele Klaus Iohannis: Ar putea fi suspendat!

Discuția cu președintele are loc și înainte ca Iohannis să plece din țară pentru două zile. Joi și vineri, șeful statului participă la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.

În contextul reuniunii de la Bruxelles, președintele Iohannis a discutat, la telefon, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la solicitarea acestuia. 

Florin Cîțu, numele "negociat" de PNL înainte de negocierile de la Cotroceni

Conducerea PNL a validat, miercuri seara, propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat oficial miercuri seară, că Florin Cîţu ese propunerea PNL pentru postul de premier.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri, de la ora 18.00 în sistem de videoconferinţă şi a decis prin vot, cu o singură abţinere, să-l propună pe actualul ministru de Finanţe Florin Cîţu pentru a forma Guvernul.

Citeste si: Vela: „Alegerile parlamentare s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite”

Iohannis și Orban au scris numele premierului pe hârtie în același timp

Ludovic Orban le-a spus liberalilor că președintele, care are ”aplecare de profesor”, i-ar fi propus în întâlnirea față în față de astăzi ca fiecare să scrie pe o foaie de hârtie numele unui posibil premier și apoi să le confrunte.

Și Orban, și Iohannis ar fi scris pe foaie același nume: Florin Cîțu, potrivit relatării lui Ludovic Orban. ”Propunerea Florin Cîțu v-o fac o fac evident, împreună cu presedintele Iohannis”, le-a spus Orban liberalilor.

Citeste si: Ludovic Orban anunţă oficial că Florin Cîţu este propunerea PNL de premier

Selfie cu Iohannis și Cîțu

Florin Cîţu a mai fost desemnat premier de către şeful statului, pe 26 februarie, însă acesta şi-a depus mandatul şi astfel votul de învestitură pentru Guvern în Parlament nu a mai fost dat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si