Klaus Iohannis a declarat faptul că este hotărât să continue într-un format care va fi găsit în  următoarea perioadă pentru a rămâne implicați în rezolvarea problemei.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de la Bruxelles despre criza dintre Rusia și Ucraina

,,Astăzi am venit la Bruxelles unde am avut o întâlnire în format – Consiliul European dedicat situației de la granița Ucrainei cu Rusia – o problemă pe care pe noi ne preocupă foarte mult, dar și pe ceilalți.''

,,Trebuie să rămânem uniți''

Klaus Iohannis a declarat faptul că cea mai importantă concluzie din întâlnire este că trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice și în eforturile economice.

Klaus Iohannis a declarat că tot în cursul zilei de azi a participat la un summit între UE și Uniunea Africană unde s-au discutat probleme și noi oportunități pe partea de energie, cooperare economică, combaterea migrației.

Citeste si: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: "România nu e singură. Acum Rusia e agresorul. Există un risc real pentru un conflict armat în Europa"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Azi, de la prânz, am participat la un summit între UE și Uniunea Africană, o întâlnire format fizic, foarte importantă. Africa nu e un continent cu care nu avem prea multe, dimpotrivă, e un continent care ne preocupă. E evident că probleme Africii sunt și ale noastre, dacă ne gândim la terorism, dar și la oportunități pe energie, cooperare economică, combaterea migrației și alte teme pe care trebuie să le abordăm”, a declarat Iohannis.

„Mâine voi participa la o masă rotundă pe tema educației. Tot mâine dimineață voi avea și o întâlnire cu noua președintă a Parlamentului European”, a spus el.

Atunci când a fost întrebat ce reacții pregătește România dacă situația în zonă se deteriorează, Iohannis a răspuns: „Reacțiile vor fi comune, nu va reacționa fiecare țară separat. UE are pachete de reacții pregătite. Fiecare are și probleme concrete, noi avem peste 600 km de graniță cu Ucraina. Suntem pregătiți pentru migranți în chestiuni de impact economic suntem pregătiți cu măsuri specifice. Noi ne dorim o soluție diplomatică”.

Ce a discutat Președintele României cu Emmanuel Macron

Președintele României a evidențiat faptul că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron despre grupul de luptă NATO sub comanda Franței din România.

De asemenea, a afirmat că acest „battle group” nu este încă aprobat formal la nivel NATO.

Citeste si: Klaus Iohannis invită și alte state NATO să trimită soldați în România. Șeful statului acuză "comportamentul tot mai agresiv al Rusiei în regiune" (VIDEO)

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Am discutat cu președintele Macron și acest subiect, ne dorim în continuare să fie poziționat în România. Noi suntem pregătiți, știm unde va fi poziționat acest battle group, dar el nu este încă aprobat formal la nivel NATO. Suntem optimiști că aliații vor agrea. Decizia va fi luată în această primăvară”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Sursa: Gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si