După două nopți de manifestații împotriva restricțiilor, la nivel național, Klaus Iohannis a făcut declarații. Iohannis a vorbit despre protestele făcute de cei care „manifestează violent și extremist”. Președintele condamnă protestele și a subliniat că România a depășit valurile pandemiei doar datorită măsurilor impuse de autorități.

Klaus Iohannis nu este de acord cu protestatarii și a menționat că dacă păstrăm regulile vom câștiga lupta cu pandemia. Cele două nopți de proteste în masă l-au făcut pe Iohannis să reacționeze.

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj tuturor protestatarilor.

Discursul lui Klaus Iohannis pentru cei care au ieșit în stradă

Klaus Iohannis a mărturisit că toți oamenii au dreptul la libera exprimare, chiar și la proteste, însă nu susține manifestările violente, extremismul și cu revoltele împotriva măsurilor adoptate pentru protejarea populației.

Citeste si: Val de noi proteste în România. Autoritățile au făcut anunțul: „Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească”

„România este o democrație funcțională și matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată. Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global.

Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România”, a spus Klaus Iohannis în cadrul unei declarații de presă.

Iohannis a menționat că restricțiile ne-au salvat viața până în acest moment.

De asemenea, el le-a mulțumit celor care au ținut cont de ele și a declarat că doar așa se va scurta perioada restrictivă, pentru că de anulare nu se pune problema.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

klaus iohannis despre proteste
Klaus Iohannis - despre proteste.[Sursa foto: Facebook]

„Țara noastră a reușit până acum să depășească toate așa-numitele valuri ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta. În același timp, fricile, temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt firești și îndreptățite. Știu că este din ce în ce mai greu, știu că suntem obosiți după mai bine de un an de criză sanitară. Știu că este descurajant că restricțiile nu pot fi încă ridicate, deși cu toții ne-am dori ca acest lucru să fie posibil imediat. Din păcate, aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să reducem răspândirea coronavirusului. Cu cât le respectăm mai bine, cu atât mai scurtă va fi perioada în care este necesară impunerea lor.”, a zis Iohannis.

Citeste si: Noi proteste împotriva restricțiilor în mai multe orașe. Incident în Capitală: manifestant fără mască, luat pe sus de jandarmi

Președintele României a încheiat prin a transmite: „Aceasta este o alegere pentru viață, pentru viața și sănătatea cât mai multor români. Nu există altă alternativă pentru a stopa o creștere galopantă a numărului de îmbolnăviri, care ar duce la blocarea sistemului sanitar, cu consecințe dintre cele mai dramatice. Singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările umane iar, pe de altă parte, vaccinarea”.

Citeste si: Cum se apără DSU împotriva criticilor privind restricțiile- FOTO. ”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Iohannis a transmis optimist că pandemia se va încheia. El le cere românilor să fie solidari și răbdători, și să respecte măsurile impuse, dar și să se vaccineze. „După un an de luptă cu această teribilă pandemie începem, așadar, să întrezărim finalul și speranțele noastre că această perioadă grea se va încheia curând sunt pe deplin justificate și îndreptățite. Trebuie să mai avem puțină răbdare și să trecem împreună, așa cum am făcut-o de fiecare dată, peste această situație de criză. De aceea, în aceste momente solidaritatea este atât de importantă”, a concluzionat șeful statului.

Citeste si: Prefectul Capitalei a anunțat că nu vor renunța la restricții! Mii de oameni au protestat aseară în Capitală împotriva noilor măsuri. Polițiștii au amendat 222 de persoane, iar 188 au fost duse la audieri

Citeste si: Proteste fata de noile restrictii impuse de autoritati. Sute de oameni au iesit pe strazi in Bucuresti si alte orase din tara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si