Cred că încă mai avem suficient timp pentru a aborda, pentru a rezolva toate problemele ”, a declarat preșdintele.

„Suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie”

Continuu să văd acest lucru ca fiind posibil. Cred că încă mai avem suficient timp pentru a aborda, pentru a rezolva toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noştri au venit cu noi întrebări.

Suntem însă gata să colaborăm, suntem gata să găsim soluţii şi suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie ”, a spus preşedintele Iohannis.

Citește și: Parada militară 1 Decembrie 2022: Programul evenimentelor din București și Alba Iulia

Unele parteneriate trebuie întărite, unele aspecte trebuie discutate de o manieră mai cuprinzătoare şi după toate părerea mea toate aceste sunt încă fezabile înainte să aibă loc discuţia de pe 8 decembrie ”, a mai spus şeful statului. 

Klaus Iohannis: Când vom afla dacă intrăm în Schengen 

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită externă la Riga, Letonia, a vorbit despre data la care România va afla dacă intră sau nu în spațiul Schengen.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Șeful statului a declarat, miercuri, că, dacă până la  Consiliul JAI din 8 decembrie  nu există o certitudine pentru un vot favorabil privind accederea României la Schengen, este posibilă o amânare a acestei decizii cu o lună sau două.

"Nu este util pentru absolut nimeni să forțăm un vot care poate nu este cel așteptat", a declarat șeful statului, punând accent pe importanța răspunsurilor acordate de București până la acea dată  "prietenilor" olandezi, austrieci și Suediei.

" Șansele României sunt relativ bune- avem șanse bune să fim acceptați în spațiul Schengen, dar cum am mai spus, nu există o garanție pentru asta", a subliniat președintele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si