Klaus Iohannis: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați respectat măsurile impuse de autorități în aceste zile de sărbătoare. Sunt bucuros să constat că am reușit să facem ce ne-am propus, fiecare să stea acasă și să sărbătorim Învierea Domnului așa cum am putut mai bine.

Vreau în acest moment să mulțumesc și bisericilor, preoților care au avut o contribuție semnificativă.(...)

Mulțumiri speciale medicilor și personalului medical care, în timp ce majoritatea a stat acasă și a sărbătorit în liniște, au fost la serviciu, au avut grijă de cei bolnavi.

Totuși, în acest context foarte bun au fost câteva chestiuni cu un iz clar negativ și vreau să condamn acele manifestări violente. Au fost, din păcate, oameni care nu au înțeles despre ce este vorba și în aceste chestiuni trebuie să laud poliția și jandarmeria care au intervenit rapid și ferm. Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente.(...)

Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este în vigoare un decret pentru starea de 15 mai. După 15 mai dacă numărul de persoane scade, dacă numărul de decese scade, dacă noi respectăm măsurile și lucrurile merg spre bine, este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare. Vreau să spun că această relaxare va fi făcută în pași, fiind că specialiștii spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții.(...)

În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze politic. Și am avut în aceste zile un contra-exemplu de așa NU, de la un institut. A apărut o documentație care explica ce trebuia făcut. Așa nu se poate. Repet, lucrurile se vor întâmpla așa cum va fi decis de autorități.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Într-un astfel de plan cineva propunea o măsură aberantă cum că persoanele peste 65 de ani să fie luate de acasă. Dragii mei, așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun: Stați liniștiți.(...)

Este important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Aceste măsuri vor fi graduale. La început vor fi posibile activități care prezintă un risc mic de contaminare. Este evidentă nevoie de evaluare a medicilor, a specialiștilor, dar și o evaluare economică. Este la fel de important să înțelegem acum că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin și atunci responsabilitatea revine mai mult fiecăruia dintre dumneavoastră. Fiecare dintre noi va fi mai responsabil și să aibă mai multă grijă de el și de familia lui.

Este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri. Ceea ce am detaliat se referă la perioada de după 15 mai. Dacă respectăm foarte bine până atunci măsurile, sigur va duce la o îmbunătățire a traiului nostru.”


”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 21 aprilie a.c., ora 12:30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, Ministrul Apărării Naţionale,

Citeste si: Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, confirmat cu coronavirus. Starea sa este gravă

Citeste si: Avertismentul sumbru al unui expert în sănătate mondială: „ Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”- radioimpuls.ro

Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Intervenţie a poliţiştilor la Târnăveni, într-un cartier unde se adunaseră mai multe persoane, ascultând muzică la intensitate mare

La finalul şedinţei, preşedintele va susţine o declaraţie de presă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si