În cursul zilei de joi, în cadrul ședinței CSAT, președintele României a decis că nu va mai lua parte la cursa pentru șefia NATO. Klaus Iohannis a precizat că i-a anunțat încă de la finalul săptămânii trecute pe aliații din cadrul NATO că nu va mai candida pentru funcția de secretar general al organizației.

Decizia lui Klaus Iohannis nu a trecut neobservată de Ambasada Statelor Unite ale Americii, care a felicitat hotărârea președintelui României.

klaus iohannis, sefia nato, ambasada sua

Citește și: Schimbările climatice, un pericol pentru sănătatea noastră. Cum ne afectează: „Rezultatele sunt îngrijorătoare”

Ambasada SUA, mulțumiri pentru retragerea lui Klaus Iohannis 

Ambasada SUA consideră retragerea lui Klaus Iohannis din cursa pentru șefia Alianței Nord-Atlantice drept un exemplu al angajamentului de a asigura unitatea în cadrul organizației. Și din acest motiv, reprezentanții SUA au precizat că sunt recunoscători pentru contribuția țării noastre în cadrul Alianței.

„Decizia Președintelui României Klaus Iohannis de a-și retrage candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Suntem recunoscători pentru contribuțiile României la Alianță și pentru eforturile Președintelui Iohannis de a aduce în dezbatere problemele critice de pe Flancul de Est al Alianței, inclusiv regiunea Mării Negre”, transmite Ambasada SUA.

Citește și: Alertă în Cipru! Hezbollah amenință cu războiul "Nu va fi niciun loc ferit de rachetele noastre"

klaus iohannis, sefia nato, ambasada sua


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si