În urma operațiunii începute joi, Klaus Iohannis i-a mulţumit premierului ungar Viktor Orbán pentru transferul bolnavilor la spitale din Ungaria.

50 de pacienţi cu COVID-19 urmează să fie transferaţi 

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la iniţiativa părţii române. Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Preşedintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged şi Debrecen”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID: Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, a mulțumit și el Guvernului din Ungaria

„Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Una dintre pacientele transferate în Ungaria, de la Timișoara, a decedat. Starea femeii s-a înrăutățit pe drum


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si