El a spus ca romanii stiu sa fie civilizati, civici, activi si corecti si nu isi merita etichtele primite de la voci iresponsabile din politica. seful statului a aratat ca au trecut deja trei zile si nu exista niciun responsabil pentru ceea ce s-a intamplat in Piata Victoriei, afirmand ca in orice tara pana la aceasta ora ar fi fost cel putin o demisie.

"Romania traverseaza o stare grava de tulburare din cauza protestelor violente.

Atitudinea civica a fost aspru pedepsita cu gaz lacrimogen, cu tunuri cu apa si cu lovituri aplicate cu exces de zel", a afirmat Iohannis, in mesajul sustinut la Palatul Cotroceni.

El a spus ca este impresionanta mobilizarea romanilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Multi oameni din diaspora au participat la aceste manifestari. Nu au fost adusi de partide, cu autocarele sau platiti. Au venit din proprie initiativa, atatand un puternic simt civic, revoltati de cum legifereaza psd, de atacurile la statul de drept. Aceste demonstratii au fost unele eminamente pasnice. Protestele au aratat tutoror adevarata fata: romanii stiu sa fie civilizati, civici, activi si corecti, nu isi merita etichetele primite de la voci iresponsabile din politica", a afirmat presedintele.

Seful statului a mai spus ca toti cei care ies in strada au o voce legitima care va trebui ascultata si inteleasa.

"Violenta si reprimarea burtala a manifestatiilor nu sunt acceptabile sub nicio forma, atacarea oamenilor, jurnalistilor, femeilor si copiilor este inacceptabila, iar cei vinovati trebuie pedepsiti indiferent cine si de unde sunt, fie ca vorbim de huligani sau de cei care nu au stiut sau nu au vrut sa ii izoleze.

Solutia aleasa, aceea de a dispersa cu totul manifestatia, este contdmnabila si nu poate fi justificata. Raman la convingerea ca interventia jandarmilor a fost disproportionala in raport cu protestul", a mai declarat Iohannis.

El a condamnat actele violente ale celor care au provocat jandarmii, in incerarea de a deturna protestul, afirmand ca declaratiile ministrului de interne nu au convins, la fel cum nu au convins nici explicatiile Jandarmeriei.

Presedintele a mai a spus ca au trecut au trecut deja trei zile si nu exista niciun responsabil ptetru ce s-a intamplat vineri si ca in orice tara cu oameni responsabili la conducere pana acum am fi avut cel putin o demisie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si