UPDATE. 19.30. Cancelarul austriac Karl Nehammer şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au convenit marți ca la summit-ul UE de joi,Austria să prezinte 5 condiţii care ar trebui implementate de urgenţă la nivel european.

Prin veto-ul surprinzător faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen se doreşte şi creşterea presiunii asupra Comisiei Europene pentru a combate mai puternic migraţia ilegală, scrie presa de la Viena.

UPDATE. Ambasadoarea Austriei la București nu a venit la întâlnirea convocată marți de președintele Klaus Iohannis.

Deși la întâlnirea cu ambasadorii UE, Austria trebuia să fie reprezentată de adjunctul ambasadoarei, aceasta nu s-a obosit să mai ajungă, creând din nou controverse, după votul negativ al țării în privința aderării României la Schengen. 

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Știrea inițială:

Întâlnire de gradul zero în Capitală, urmând ca șeful statului să-și dea întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Zi decisivă pentru intrarea României în Schengen

Președintele Iohannis a spus că decizia Austriei este profund nedreaptă pentru poporul român, iar această întâlnire are loc în contextul votului negativ al Austriei. 

Citește și: VIDEO- El este baschetbalistul român acuzat că a violat o fată în Statele Unite. Tânărul riscă 50 de ani de închisoare

Discuțiile vor avea astăzi loc între președintele României și ambasadorii Austriei și Olandei, cele două țări care au împiedicat procesul de aderare.

În urma votului negativ din Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne, ambasadoarea Austriei, Abelheid Folie, a fost convocată la scurt timp de ministrul de Externe.

Klaus Iohannis, despre refuzul României în spațiul Schengen. „Acest vot m-a supărat și dezamăgit"

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat luni, la Palatul Cotroceni, refuzul Austriei de acceptare a României la spațiul Schengen. El

a remarcat că, deşi ministrul de Interne austriac a semnat pe 16 noiembrie împreună cu alţi miniştrii de Interne pentru extinderea spaţiului Schengen, două zile mai târziu a declarat că Austria nu poate fi de acord cu o astfel de extindere.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cancelarul Austriei Karl Nehammer nu se teme de boicotul României la adresa companiilor austriece

Şeful statului a mai spus că Austria, deși s-a opus în  Consiliul JAI de la Bruxelles  aderării României, a votat pentru aderarea Croaţiei.

„Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toţi în România şi trebuie să spun că am fost dezamăgit şi supărat, după ce am primit rezultatul acestui vot.Această dezamăgire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în Schengen, noi românii", a spus președintele. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si