Klaus Iohannis se află la Bruxelles însoțit de premierul Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major al Armatei, cei doi urmând să participe, după summit-ul NATO, și la reuniunea Consiliului European, unde și-a anunțat participarea în premieră și liderul de la Casa Albă, Joe Biden.

Citeste si: A început summit-ul extraordinar NATO

Președintele Iohannis s-a întreținut înainte de începerea summit-ului NATO cu președintele SUA, potrivit fotografiilor publicate de Administrația prezidențială.

După cum se vede în imaginile de mai jos, șeful statului român apare purtând discuții tete-a-tete cu Joe Biden, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO și cu adjunctul acestuia, Mircea Geoană.

Klaus Iohannis, întâlnire față în față cu Joe Biden la summitul NATO din 24 martie 2022

[Sursa foto: Presidency.ro]

Klaus Iohannis: Rusia e agresorul

În declarațiile de presă de la începutul summit-ului NATO, președintele Klaus Iohannis a salutat timpul foarte scurt în care NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziţionat în România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Jens Stoltenberg: Un atac chimic al Rusiei „ar schimba enorm natura” conflictului

"Avem o veste foarte bună, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziţionat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat", a afirmat şeful statului, care a subliniat importanţa consolidării Flancului estic al Alianţei. 

Citeste si: Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. UPDATE

Klaus Iohannis, declarații de presă înainte de summit-ul NATO de azi

[Sursa foto: Presidency.ro]

Iohannis le-a transmis jurnaliștilor români că va cere întărirea suplimentară a Flancului estic, în condițiile în care a devenit evident că "Rusia este agresorul". 

"Eu cred că trebuie să fim conștienți de unde vine agresiunea, agresorul este Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă și serioasă pe Flancul Estic. Sigur, grupul de luptă este un început foarte bun, dar, după părerea mea, este nevoie în continuare de consolidarea posturii NATO pe Flancul Estic, echilibrarea Flancului Estic", a precizat Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis și premierul Ciucă, la ședința NATO privind războiul dintre Rusia și Ucraina

[Sursa foto: Presidency.ro]

Summit istoric al NATO, la exact o lună de la agresiunea Rusiei în Ucraina

Liderii NATO au început joi un summit extraordinar pentru a analiza modalităţile în care pot oferi mai mult sprijin Ucrainei pentru ca această ţară să se poată apăra de invazia Rusiei şi pentru a consolida flancul estic al Alianţei cu patru noi batalioane, în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria, transmite Agerpres.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Şefii de stat şi de guvern din cele 30 de ţări aliate se întâlnesc la Bruxelles pentru a-şi arăta unitatea în faţa agresiunii ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni la care

participă prin videoconferinţă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru români de la summit-ul NATO. "Pot să spun cu mâna pe inimă că România nu este în pericol"

"Suntem uniţi în condamnarea agresiunii neprovocate a Kremlinului şi hotărâţi să continuăm să impunem costuri Rusiei pentru a pune capăt acestui război brutal" care împlineşte joi o lună de la declanşare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la începerea summitului extraordinar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si