In articol:
Președintele României Klaus Iohannis găzduiește evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Evenimentul va avea loc, marți 13 iulie 2021, la Cotroceni. În cadrul dezbaterii vor fi prezenți și Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca, prof.
Citeste si: Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European
Lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei
Anunțul privind lansarea proiectului a fost făcut de către Administraţia Prezidenţială.
Citeste si: Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner își măresc familia după un deceniu de relație- wowbiz.ro
„Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect.
În cadrul intervenţiei sale, Preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni.
La data de 9 mai 2021, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinţei privind viitorul Europei. Conferinţa reprezintă un cadru de discuţii şi reflecţie cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituţiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naţionale, cetăţenilor, societăţii civile, mediului academic, partenerilor sociali şi a altor actori interesaţi.
Citeste si: Klaus Iohannis, întâlnire cu liderul SUA, Joe Biden, la summit-ul NATO
Dezbaterile legate de Conferinţa privind viitorul Europei se vor desfăşura pe parcursul anului 2021 şi în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene”, mai transmite Administraţia Prezidenţială, în comunicatul de presă.
Citeste si: Klaus Iohannis, despre gestionarea răspândirii variantei Delta. Ce urmează în România