Close sidebar
Close sidebar

Iohannis, anunț despre posibilele măsuri restrictive pentru nevaccinați: „Nu pot să accept măsuri care duc...”

Klaus Iohannis a făcut un anunț despre posibilele măsuri restrictive pentru cei nevaccinați. Președintele țării se arată îngrijorat de valul patru Sars-Cov-2.

Georgiana Balaban,

Președintele Klaus Iohannis. [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iohannis a anunțat miercuri că trebuie să îmbunătățim campania de vaccinare pentru a face față valului patru COVID-19. El a zis că soluția nu este constrângerea populației neimunizate, ci trebuie lucrat la partea de conștientizare.

Citeste si: Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Germaniei în România

Iohannis a răspuns la numeroase întrebări la conferinţa de presă susţinută după vizita în Parcul Natural Comana. Oficialul a făcut un anunț și cu privire la campania de vaccinare, însă și la persoanele nevaccinate.

Restricții pentru persoanele nevaccinate din România

Deși credeam că restricțiile s-au relaxat și sfârșitul pandemiei este aproape, nu este așa.

Varianta Delta face ravagii în Europa și nu numai. Klaus Iohannis a declarat că inevitabil România o să fie afectată de noul val pandemic care urmează să se instaleze în țara noastră. Conform oficialului populația nu este obligată să se vaccineze, nici să fie supusă anumitor restricții discriminatorii.

Șeful statului a fost întrebat, miercuri, la conferinţa de presă susţinută după vizita în Parcul Natural Comana, dacă susţine resctricţiile pentru persoanele nevaccinate.

Iohannis a afirmat că nu este de acord cu constrângerea populației neimunizată, astfel este de părere că singura șansă pentru a îmbunătăți campania de vaccinare ar fi să se explice pe înțelesul tuturor beneficiile acesteia, cât și de ce este atât de importantă.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru victimele din Germania

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Klaus Iohannis, președintele României. [Sursa foto: Facebook]

„Cred că e important să lucrăm pe conştientizare. Nu îi putem constrânge pe oameni să facă lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg.

Trebuie să îmbunătăţim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat. Spun românilor să se vaccineze, este foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspunânsidrea acestui virus", a replicat Iohannis.

Președintele României spune că personalul medical trebuie vaccinat obligatoriu în acest moment. Acesta a fost întrebat dacă susţine beneficii pentru vaccinare şi obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii de persoane.

Citeste si: Klaus Iohannis despre proiectul ,,România Educată”: ,,Este o zi extrem de importantă pentru viitorul educației ”

Iohannis nu a stat pe gânduri și a declarat că susține obligativitatra imunizării doar în cazul cadrelor medicale și a personalului sanitar, El a zis că este inadmisibil să nu fie vaccinați. Iohannis a precizat că este una dintre cele mai benefice acțiuni, deoarece spitalul este prima șansă la care oamenii se gândesc actunci când se îmbolnăvesc, prin urmare nu se vrea opusul.

„E o discuţie care va fi din ce în ce mai intensă dacă anumite categorii trebuie obligate să se vaccineze, e inacceptabil ca personal medical să nu fie vaccinat. Dacă de acolo ia virusul, omul a obţinut opusul la ce s-a aşteptat. Mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii constribuabililor, mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav", a explicat el.

Vaccinarea este arma împotriva temutului virus

Iohannis consideră, totuși, că este foarte important să ne vaccinăm. El a anunțat că imunizarea constituie singura soluție optimă. Deși campania de vaccinare este tot mai lentă și produce îngrijorări, Iohannis crede cu tărie că românii vor alege să se imunizeze.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Autoritățile fac pregătiri pentru valul patru coronavirus. Guvernul încearcă tot ce îi stă în putință pentru bunăstarea cetățenilor săi. În cadrul ședințelor se dezbat tot mai multe idei, însă procesul care ar putea da rezultate pozitive este vaccinarea.

„Chiar dacă e posibil să se introducă nişte restricţii pentru nevaccinaţi în locuri neesenţiale, la restaurant, la cinema, asta nu rezolvă problema. Problema se rezolvă cu vaccinarea în masă", a afirmat şeful statului. „Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări", a subliniat Iohannis.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI