Deoarece „ ultimii ani au fost marcați de evenimente dramatice, care au avut un impact semnificativ asupra vieții tinerilor, autoritățile trebuie să le asigure acestora condițiile pentru a-și atinge potențialul, indiferent de mediul din care provin ”, spune șeful statului.

Iohannis este mulțumit de preocupările tinerilor din ziua de azi

Ultimii ani au fost marcați de evenimente dramatice, care au avut un impact semnificativ asupra vieții tinerilor.

Pandemia de COVID-19 a făcut mai dificil accesul la educația de calitate, cu precădere în rândul tinerilor din mediul rural. Autorităților le revine responsabilitatea să remedieze aceste deficiențe și să le asigure tinerilor condițiile pentru a-și atinge potențialul, indiferent de mediul din care provin sau de situația financiară a familiei ”, spune Klaus Iohannis.

Citeste si: Povestea tiarei pe care Prințesa Diana a purtat-o la nunta cu Regele Charles. Designul capricios o deosebește de stilul mai formal al diademelor din Familia Regală

Potrivit președintelui, „ pentru tineri, găsirea unui loc de muncă într-o societate extrem de dinamică impune o adaptare permanentă, iar statul ar trebui să găsească soluții mai apropiate de nevoile reale ale pieței muncii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

T inerii pot contribui semnificativ la construcția unor societăți mai tolerante, incluzive și lipsite de discriminare și prejudecăți, în care sunt promovate valori precum empatia, altruismul și solidaritatea. Un exemplu elocvent în acest sens este modul în care tinerii au acționat, în mod voluntar, în timpul pandemiei, dar și în sprijinirea refugiaților din Ucraina, încă de la începutul războiului ”, mai spune președintele.

Citeste si: Gheorghe a plecat de acasă în urmă cu un an. Mama lui abia acum a anunțat dispariția

Remarc cu bucurie preocuparea pe care tinerii o au deja în ceea ce privește încălzirea globală, precum și disponibilitatea lor de a se implica în voluntariat pe teme legate de schimbări climatice. În ultimii ani, am participat la astfel de acțiuni de voluntariat alături de mulți tineri, iar interesul și entuziasmul vostru îmi dă speranță că împreună putem construi un viitor sustenabil pentru noi toți ”, transmite Klaus Iohannis în încheierea mesajului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si