"Ii comemoram astazi pe toti cei cazuti la datorie pe campurile de lupta sau care si-au pierdut viata in detentie pentru apararea drepturilor noastre fundamentale, pentru libertate, dreptate si pentru pastrarea credintei crestine. Prin curajul si daruirea lor, eroii neamului romanesc au aparat integritatea teritoriala si independenta tarii", se arata in mesajul presedintelui, potrivit news.ro.

Klaus Iohannis aminteste de momente importante din istoria Romaniei, precum luptele de la Posada, Rovine, Podul Inalt, Plevna, Grivita, Marasti, Marasesti, Oituz sau Oarba de Mures, care "poarta pecetea acestor bravi eroi", dar si de revolutia din 1989.

"Nu vom uita niciodata nici pretul sacrificiului prin care, in decembrie 1989, ne-am recastigat libertatea dupa anii comunismului", mai spune seful statului.

Totodata, seful de stat vorbeste si despre militarii romani raniti sau ucisi in teatrele de operatii din afara tarii, precum cele din Afganistan, Irak, Balcanii de Vest, dar si in misiunile din Africa si Asia sub egida ONU, NATO si UE.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Suntem si vom ramane pentru totdeauna recunoscatori celor care, in numele unor idealuri, au facut posibila dezvoltarea si modernizarea Romaniei. Exemplul lor de curaj si simt al datoriei reprezinta o mostenire nepretuita pe care o transmitem generatiilor tinere. Fie ca spiritul si incarcatura emotionala ale acestei zile sa patrunda in sufletul fiecarui roman! Odihna vesnica eroilor neamului nostru!", conchide presedintele.

Presedintele a transmis si un mesaj pe Facebook: "Astăzi celebrăm Înălţarea Domnului, o sărbătoare a întregirii credinţei şi a păcii.

În această zi sfântă, vă doresc multă sănătate, înţelegere şi încrederea că, împreună, vom putea construi un viitor mai bun! Hristos S-a Înălţat!"

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si