Președintele Klaus Iohannis îi dorește Regelui Charles al III-lea o "recuperare completă".

Citește și: VIDEO- Mister cu privire la forma de cancer pe care o are Regele Charles al III-lea. Cine preia tronul britanic

"Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles al III-lea şi familia regală, precum şi către poporul Regatului Unit în aceste momente dificile.

Îi dorim Majestăţii Sale o recuperare completă", a scris Klaus Iohanis, pe reţeaua de socializare Twitter/X.

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham într-un comunicat de presă, fără să se precizeze ce tip de cancer are și în ce stadiu al bolii se află.

Ce tip de cancer are Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea nu suferă de cancer de prostată, cum a crezut toată lumea inițial, potrivit unor surse de la Palatul Buckingham.

Regele Charles are o "formă de cancer" descoperită în timpul operaţiei de prostată la care a fost supus în urmă cu aproximativ zece zile şi a început un tratament fără să prevadă încetarea activităţilor sale.

Regele Charles al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, îşi va amâna sarcinile publice în timp ce urmează un tratament, a precizat ulterior Palatul Buckingham.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Charles spune că este "pe deplin pozitiv" în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină pe deplin la îndatoririle publice cât mai curând posibil.

Regele Charles al III-lea, un apropiat al României. A recitat din Eminescu: „Țară de glorii, țară de dor”

În iunie 2023, Regele Charles, un apropiat al țării noastre, a făcut o vizită de curtoazie la Cotroceni, unde a fost primit de președintele Iohannis cu onoruri militare și susținut un discurs în care a recitat din Eminescu.

Regele Charles a participat în sala Unirii de la Cotroceni, la o reuniune cu peste 200 de persoane, reprezentanți ai autorităților statului, înalți clerici, reprezentanți ai societății civile și ai corpului diplomatic, în cadrul căreia a ținut un discurs, după cel de bun venit rostit de președintele Iohannis.

Citește și: Regele Charles all III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

„Cu greu pot să cred că au trecut douăzeci și cinci de ani de la prima mea vizită în această țară remarcabilă, deși chiar înainte de a veni aici am simțit o legătură profundă cu România.
Regina voastră mult iubită Maria a fost, după cum bine știți, verișoara primară a străbunicului meu, regele George al V-lea, în timp ce Regina Mary, străbunica mea – de care îmi amintesc bine – era descendentă a contesei Claudia Rhedey, cu legături care merg în urmă în adâncul istoriei României.

Și, bineînțeles, tatăl meu a fost văr primar al Regelui Mihai și a păstrat amintiri despre cum se jucau împreună aici când erau copii. Deci, dacă pot să spun așa, m-am simțit întotdeauna mai degrabă acasă în România”, a spus Regele Charles în discursul de la Cotroceni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cuvintele Regelui Charles la adresa României: "După cum am mai spus, am ajuns să iubesc România – cultura și arta voastră, moștenirea și istoria voastră, peisajele voastre și biodiversitatea neprețuită, această țară de glorii, țară de dor, dacă pot să-l parafrazez pe poetul dumneavoastră național, Mihai Eminescu.

România a păstrat, în pădurile sale străvechi, peisajul rural curat și prin câteva exemple remarcabile de agricultură durabilă, o bogăție incomparabilă a naturii. Aici încă există multe specii de floră și faună care au dispărut sau sunt amenințate în altă parte în Europa și în lume, ceea ce o face cu atât mai prețioasă.

Dar, mai ales, îmi prețuiesc prietenii români de aici. Sunt extrem de recunoscător multor oameni prezenți aici pentru ajutorul lor amabil în atâtea ocazii și pentru sprijinul acordat proiectelor care fac atât de bine în comunitățile din întreaga țară”, a spus Regele Charles.

Klaus Iohannis, mesaj pentru Regele Charles al III-lea "în aceste momente dificile"

Klaus Iohannis, alături de Regele Charles al III-lea în iunie 2023

[Sursa foto: Presidency.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si