UPDATE: Declarații Klaus Iohannis

„Această vizită are loc în clipe grele și dureroase. În urmă cu 4 zile, aviația noastră a fost greu încercată și a pierdut 8 militari. Transmit și pe această cale condoleanțe familiilor militarilor și întregul meu respect pentru tot ceea ce au făcut până acum în cariera lor. 

Suntem recunoscători aliaților din NATO, împreună putem asigura securitatea tuturor cetățenilor.

Agresiunea militară declanșată de Rusia împotriva Ucrainei afectează fundamental și dramatic securitatea NATO și a Europeană.

Comunitatea internațională a răspuns unitar și rapid. Au fost luate măsuri pentru ajutorarea Ucrainei în fața acestei agresiuni, în care au fost uciși foarte mulți oameni, inclusiv foarte mulți civili. Pe de altă parte s-au adoptat sancțiuni extinse împotriva Rusiei și Belarusului.

Faptul că voi, soldații NATO, sunteți aici le va românilor încrederea că se bucură de protecție și garanții de securitate cum nu am avut niciodată în istorie.

Voi sunteți scutul de apărare al valorilor euro-atlantice: democrația, statul de drept, drepturile omului. Împreună, uniți, vom apăra aceste principii și valori.

Vă doresc succes în acțiunile de antrenament și în misiunile pe care le veți îndeplini”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe 1 martie, alți 235 de militari francezi au ajuns n România, la Baza de la Mihail Kogălniceanu. Aceștia aparțin Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy și sunt conduși de colonelul Vincent Minguet. Ei s-au alăturat altor 40 de militari francezi ajunși pe teritoriul României.

Tot astăzi, la Mihail Kogălniceanu, va mai fi prezent și ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care se va întâlni cu militarii francezi prezenți în România.

Citeste si: Începe evacuarea civililor la Mariupol: Un nou acord de încetare a focului a fost anunțat. Primarul Orașului: ,,Orașul nu mai există”

La întâlnire vor mai participa și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, dar și şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu

Ministrul francez vine în România

Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, a spus joi că va veni în cursul zilei de duminică pentru a se întâlni cu militarii pe care Franța i-a trimis în România.

„Voi merge duminică în România pentru a-i vedea pe soldaţii noştri.(...) I-am desfăşurat pentru că datorăm asistenţă şi solidaritate unor ţări care aparţin Uniunii Europene, care aparţin Alianţei Atlantice şi care sunt cel mai aproape de acest conflict", a declarat ea, întrebată de postul Franceinfo.

Citeste si: Vladimir Putin s-a întâlnit cu premierul Israelului pentru a discuta despre conflictul din Ucraina

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe 1 martie, alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu”, acesta se alătură celor 40 de militari care au sosit zilele trecute în România, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Premierul Nicolae Ciucă anunță deciziile din ședința task force de la Guvern: „Am stabilit costurile pe care le asigurăm pentru cetățenii ucraineni”

Nicolae Ciucă a anunțat astăzi la finalul ședinței task force că au fost stabilite costurile pe care România le va asigura în cazul cetățenilor ucraineni.

Citeste si: Vicepremierul britanic, premoniție sumbră despre războiul din Ucraina: ,,Conflictul din Ucraina ar putea dura ani. Scopul nostru e să ne asigurăm că Putin eşuează"

„Pentru cei care vor fi cazați în spațiile asigurate de instituțiile statului, costul să fie de 50 de lei de persoană. Pentru cei cazați în alte spații, costul va fi de 100 de lei pe persoană.  Suma pusă la dispoziție de Guvern  , prin Fondul de Rezervă, o să fie de 208 milioane de lei”, a declarat  premierul Nicolae Ciucă

Cheltuielile României la începutul conflictului din Ucraina

„Un alt subiect a fost acela de a identifica totalul cheltuielilor pe care țara noastră le-a făcut până în acest moment de la începutul conflictului din Ucraina. Am reușit să discut cu toate instituțiile implicate și suma totală este de aproximativ 51 de milioane de lei și am discutat cu toate ministerele astfel încât săptămâna viitoare să putem să înaintăm documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor”, a mai adăugat Nicolae Ciucă la finalul ședinței de Guvern care a avut loc sâmbătă.

Citeste si: Soldații ruși au deschis focul la un protest al populației civile din Novopskov, în estul Ucrainei

„Am abilitat, prin hotărâre de Guvern, ca Departamentul pentru Situații de Urgență să înceapă de îndată pregătirile pentru organizarea unui hub umanitar în România, la Suceava. Acest hub, sub coordonarea autorităților de la Bruxelles, va putea să faciliteze și să asigure coerență întregului efort care se face pentru a ajuta cetățenii ucraineni. Contribuția autorităților române este una semnificativă”, a mai precizat premierul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si