Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă ia în considerare o retragere a candidaturii sale la șefia NATO după anunțurile făcute de SUA și Marea Britanie privind susținerea contracandidatului său, premierul olandez Mark Rutte.

Klaus Iohannis: Nu mă retrag, consider că șansele mele sunt rezonabile

Șeful statului a precizat că nu intenționează să se retragă din competiția informală pentru postul de secretar general al NATO.

„Nu intenționez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO și, da, sunt câteva afirmații în spațiul public, în continuare consider că șansele mele sunt rezonabile“, a spus Klaus Iohannis, miercuri în conferința de presă.   

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se află la Bucureşti pentru a avea discuţii privind Agenda Strategică a UE pentru următorii cinci ani.

El a discutat pe acest subiect cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban şi prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic.

Klaus Iohannis: Europa trebuie să se concentreze pe apărare și securitate

După întâlnirea cu Charles Michel, șeful statului român a precizat că Uniunea Europeană trebuie să se consolideze pe partea de securitate și apărare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Concluziile acestor consultări se vor reflecta într-un document strategic adoptat de Consiliul European. Acum 5 ani, la Sibiu, am pus bazele actualei agende strategice a UE. Azi avem o schimbare radicală. Ne aflăm într-un context diferit. Suntem nevoiți să realizăm acest exercițiu de reflecție comună, în contextul războiului", a precizat Iohannis.

Și Charles Michel a subliniat că una din priorităţile UE în următoarea perioadă este securitatea şi apărarea.

"Intenţionăm să identificăm instrumentele necesare pentru investiţii", a punctat el, subliniind că trebuie ca ţările europene să fie "mai responsabile pentru propria lor securitate".

Preşedintele Consiliului European a menţionat, printre priorităţile noii agende, stabilitatea şi prosperitatea Uniunii Europene. Charles Michel a vorbit şi despre situaţia din agricultură. "Fermierii din Uniunea Europeană merită sprijinul nostru şi un venit decent", a afirmat el.

Liderul UE a subliniat că toate deciziile de la acest nivel "sunt îndrumate de această credinţă fundamentală în valorile comune". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si