In articol:
- România a reușit să obțină de curând statutul de piață de capital emergentă
- Va trebui să învățăm să conviețuim cu acest virus
Președintele României a ținut să spună faptul că ”Bucharest Forum 2020 are loc într-un context internațional nu doar foarte dinamic, dar și profund volatil și impredictibil din cauza pandemiei de COVID-19, care a declanșat o criză economică cu serioase implicații asupra relațiilor de putere dintre actorii globali”.
Klaus Iohannis a prezentat tema principala a celei de a noua ediție a Bucharest Forum, și anume ”Resilience, Pandemics and the Great Acceleration”.
Citeste si: Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner își măresc familia după un deceniu de relație- wowbiz.ro
”Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, țara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt și va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creștere a capacității de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât și din perspectiva sistemului educațional, a asigurării serviciilor publice și mai ales în ceea ce privește creșterea rezilienței economice.
România a reușit să obțină de curând statutul de piață de capital emergentă
Chiar și în acest context dificil, România a reușit să obțină de curând statutul de piață de capital emergentă, iar măsurile economice cuprinse în Planul de relansare vor pune bazele noului model de dezvoltare, unul al investițiilor, al responsabilității și al sustenabilității. Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport și energie, acest nou model urmărește dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare și aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie și industrie.
Va trebui să învățăm să conviețuim cu acest virus
Viitorul economiei globale și al omenirii, în general, depinde de modul în care vom înțelege să răspundem noilor realități economice și de capacitatea de a vedea dincolo de efectele negative ale pandemiei și de creșterile conjuncturale. Va trebui să învățăm să conviețuim cu acest virus multă vreme de acum înainte, dar și să adoptăm în acest timp măsurile economice necesare depășirii efectelor crizei sanitare, pentru a ne putea adapta din punct de vedere tehnologic la noua realitate economică”, a mai adăugat președintele.
Sursa: stiripesurse.ro