Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea va avea loc în sistem de videoconferinţă și are loc la ora 16.45. 

Întâlnirea este găzduită de Joe Biden și alți lideri internaționali

Şeful statului va participa, astfel, la consultări găzduite de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, cu lideri internaţionali, ai instituţiilor Uniunii Europene şi NATO pe tema securităţii regionale. 

Citeste si: Putin le-a acordat un titlu onorific criminalilor de la Bucha

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat, luni, că nu există planuri pentru ca preşedintele american Joe Biden să viziteze Kievul, informează bbc.com.

Joe Biden ar trebui să se deplaseze la Kiev

Duminică, într-un interviu la CNN, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că el crede că Biden va face o deplasare la Kiev.

Cred că o va face. Însă este decizia sa, bineînţeles, şi depinde de situaţia de securitate. Dar mă gândesc că el este liderul SUA şi de aceea ar trebui să vină să vadă ”, a afirmat Zelenski.

Biden a vorbit aproape o oră la telefon cu Zelenski despre un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a purtat miercuri, o discuție telefonică, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru ”a-l ţine la curent cu susţinerea continuă a Statelor Unite” a Ucrainei, informează Casa Albă, notează AFP.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: O nouă lovitură pentru șoferii români. Sancțiunea intră în vigoare din 27 aprilie

Preşedintele ucrainean  Volodimir Zelensk  i anunţă la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, că a discutat cu omologul său american despre  ”un nou plan al unui  ajutor  militar şi, eventual, economic”.

Această apel telefonic a durat aproape o oră, menționează Casa Albă.

Presa americană notează că Statele Unite se pregătesc să anunţe că livrează Kievului echipament militar suplimentar, în valoare de câteva sute de milioane de dolari.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si