În ultimele două săptămâni președintele Klaus Iohannis și-a intensificat aparițiile publice, având aproape în fiecare zi declarații sau întâlniri cu presa, pe diverse subiecte care țin de criza epidemiologică sau de campania de vaccinare anti-coronavirus.

Ce a spus Klaus Iohannis, vineri seara: "Votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetățeanului. Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă pentru că miza este de o importanță covârșitoare.

Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar și la modul cum va arăta pandemia mâine".  

Klaus Iohannis

Contextul pandemiei impune ca alegerile să se desfășoare în condiții cu totul speciale, a precizat șeful statului vineri seara. Există reguli sanitare bine implementate, stricte, astfel încât riscul infectării să fie minimum pentru toți participanții, indiferent unde votează.

"Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne și să vă faceți auzită vocea. Am traversat împreună un an extrem de dificil, însă datorită vaccinurilor începem să vedem sfârșitul crizei. Trebuie să începem să reclădim temeinic, mandatul pe care mi l-ați dat este să construim România normală, dar poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează 4 ani fără alte alegeri. Avem o șansă istorică la o guvernare stabilă care să pună în practică reformele amânate, dar esențiale".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Votul trebuie să ducă la constituirea unei majorități solide și capabile și dornice să lucreze pentru români, a reiterat Klaus Iohannis.

" Voi conduce personal aceste forțe reformiste care se angajează la progresul României.  Este ziua în care România poate să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat să o oprească de la parcursul democratic.

România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie vă aștept pe toți la vot", a mai spus șeful statului.

Cea mai recentă ieșire a președintelui a fost joi, 3 decembrie, după vizita la un centru de vaccinare. În declarațiile de presă făcute joi seara, Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa principalului adversar politic al PNL: Partidul Social-Democrat.

Citeste si: Războiul dintre președinte și PSD, ultimul act înainte de alegeri. Cum a reacționat Marcel Ciolacu la atacul lui Iohannis

Campania de vaccinare anti-COVID, prezentată vineri

Guvernul a prezentat azi Strategia de vaccinare anti-COVID-19. Aceasta a fost aprobată ieri în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării și a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Campania de vaccinare în România se va desfășura în trei etape, primii urmând să fie imunizați lucrătorii din domeniul sănătății și social, iar în a doua etapă vor fi vaccinaţi toţi angajaţii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, inclusiv cei din

salubritate sau personalul poştal. În a treia etapă vaccinul va fi disponibil pentru restul populației.

"Apariţia unui vaccin care va fi aprobat de toate agenţiile de reglementare de la nivel european va reuşi să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate şi să putem reveni la normalitate.(...) Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul UE şi OMS.(...) Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE, avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează. Vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie, este un drept şi nu o obligaţie", a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si