"Situatia lui Vasile Blaga este o surpriza foarte neplacuta si prin aceasta evolutie PNL a ajuns intr-o situatie complicata. Pe de alta parte, trebuie si e demn de remarcat ca in aceeasi zi in care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politica corecta, dar din pacate nu in toate partidele românesti asta este realitatea", a declarat Iohannis, potrivit News.ro.

El a spus ca spera ca PNL sa gaseasca o solutie care "sa transforme aceasta criza intr-o oportunitate si sa se miste suficient de repede si de bine nu numai pentru a iesi din aceasta criza, ci si pentru a iesi intarit".

Seful statului a mai aratat ca se va vedea daca liberalii vor sti sa treaca peste aceasta criza, dupa demisia lui Vasile Blaga.

”Eu le doresc sa gaseasca solutii”, a spus Iohannis.

Intrebat daca afecteaza PNL demisia lui Vasile Blaga, in perspectiva alegerilor parlametare, Klaus Iohannis a spus ca pentru PNL situatia este foarte complicata.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Stiti foarte bine ca unificarea PNL-PDL am facut-o, la vremea respectiva, eu cu Vasile Blaga, si este Vasile Blaga o persoana care multi ani a fost o persoana cheie in PDL si apoi in PNL. Si in campania mea electorala a lucrat foarte mult si cu succes”, a spus seful statului.

In opinia lui Klaus Iohannis, PNL va trebui sa gaseasca o solutie rapida si buna pentru a avea o persoana care sa conduca campania electorala.

”Este o campanie complicata, cea pentru alegerile parlamentare”, a mai afirmat Klaus Iohannis, declarându-se convins ca liberalii se vor reuni intr-un for de conducere, foarte repede, pentru a gasi o solutie.

DNA a anuntat, miercuri, ca a inceput urmarirea penala a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in trei rânduri, prin interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil.

La scurt timp, Vasile Blaga a anuntat ca isi depune demisia din functia de copresedinte al PNL si sef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si