"România condamnă ferm anunțul președintelui Putin" privind noii pași ai Rusiei în escaladarea războiului împotriva Ucrainei, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

În mesajul său, șeful statului român solicită din nou Rusiei să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă toate forțele armate de pe teritoriul țării vecine.

Vladimir Putin a amenințat cu folosirea armelor nucleare în Ucraina

Preşedintele rus a anunţat miercuri o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a precizat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina.

Citeste si: Rușii, înspăimântați de „mobilizarea parțială” anunțată de Putin. Cei mai mulți dintre ei sunt hotărâți să părăsească țara

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Vladimir Putin a amenințat că Rusia va folosit toate armele disponibile, inclusiv arsenalul nuclear, dacă teritoriul ei va fi amenințat de forțe armate străine.

Citeste si: VIDEO Mobilizare parțială în Rusia. Putin: „ Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu „crede” în folosirea de către Moscova a armelor nucleare în războiul din Ucraina, potrivit unei declarații acordate miercuri pentru Bild TV. 

 

Prima reacție a premierului Nicolae Ciucă după discursul lui Putin

Premierul Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major al Armatei, a precizat că a luat act de declarațiile de mobilizare parțială anunțate de Vladimir Putin și că speră ca situația în zona de conflict să nu escaladeze.

„Azi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineață am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie. Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației, împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze” a precizat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si