Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis cere noi sancțiuni pentru Rusia. "Presiunea trebuie să se intensifice pentru ca invazia să înceteze"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea oficială avută cu șeful statului german, Frank-Walter Steinmeier, că Rusia trebuie izolată în continuare pe plan internațional, astfel încât să pună capăt agresiunii împotriva Ucrainei.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit lui Klaus Iohannis, este crucial ca sprijinul Uniunii Europene şi al statelor membre să continue atât pentru Ucraina, cât şi pentru refugiaţii ucraineni. Șeful statului român consideră necesară adoptarea de noi sancţiuni pentru Rusia.

Citeste si: Președintele Germaniei, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ce stabilesc cei doi șefi de stat

"Presiunea trebuie să se intensifice pentru ca Rusia să înceteze invazia şi să pună capăt agresiunii", a precizat Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de presă comune cu omologul german.

Klaus Iohannis: Presiunea pe Rusia trebuie să se intensifice  

Președintele Iohannis a dezvăluit că i-a prezentat lui Steinmeier măsurile luate de România pentru a sprijini economia Ucrainei, greu încercată de război, prin facilitarea tranzitului prin ţara noastră al mărfurilor ucrainene, inclusiv al produselor alimentare către pieţe terţe.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 70. Armata rusă a lansat o "ploaie de rachete" asupra mai multor orașe din Ucraina. Zeci de morți printre civili

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

"Am abordat, de asemenea, necesitatea adoptării de noi sancţiuni pentru Rusia şi a continuării demersurilor de izolare a acesteia pe plan internaţional.

Presiunea trebuie să se intensifice pentru ca Rusia să înceteze invazia şi să pună capăt agresiunii", a mai spus Klaus Iohannis.

Ce au discutat președinții României și Germaniei

Președintele Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier au discutat despre   evoluţiile securităţii regionale, europene şi trans-atlantice, generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, după cum se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

O atenţie specială a fost acordată evoluţiilor securităţii regionale, europene şi euroatlantice, generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Cei doi şefi de stat au abordat și sprijinul acordat Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, securitatea energetică, măsurile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice, coordonarea poziţiilor în plan regional, european şi în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

Ce au discutat președinții Germaniei și României: o atenţie specială a fost acordată evoluţiilor securităţii regionale, generate de agresiunea ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei. 

[Sursa foto: Presidency.ro]

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Totodată, agenda de discuţii cuprinde aspectele legate de sprijinul activ şi cuprinzător de care au nevoie, în contextul regional actual, statele din Vecinătatea Uniunii Europene, în special Republica Moldova, Georgia şi statele din Balcanii de Vest, inclusiv susţinerea integrării europene a acestora, a mai precizat   Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Germaniei va avea o întrevedere şi cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI