Klaus Iohannis a surprins pe toată lumea după ce a declarat, în aprilie 2020, că PSD, partidul cu care președintele era la "cuțite", vrea să dea Ardealul ungurilor în urma unei înțelegeri secrete cu premierul Ungariei, Viktor Orban.
Citește și: Comisia Europeană: "România este pregătită" să adere la spațiul Schengen. Cine ia decizia finală
"Jo napot, Ciolacu!" și "Jo napot kivanok, PSD", a spus Iohannis la acel moment, sugerând că partidul condus de Marcel Ciolacu ar înțelege limba maghiară, fiind în discuții secrete de trădare a României către
Ungaria lui Orban.
Acum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat amenda de 5.000 de lei primită de Iohannis în mai 2020 de la CNCD.
Ce declarație controversată a făcut Klaus Iohannis
Pe data de 29 aprilie 2020, când PNL și PSD se afla în tabere diferite, Klaus Iohannis a declarat că PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
''Jo napot kivanok, PSD' ('Vă doresc o zi bună, PSD'). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României!", a spus Iohannis la acesl moment.
Citește și: Dmitri Medvedev spune că Occidentul se apropie de Al Treilea Război Mondial
Președintele a continuat cu o critică privind o înțelegere secretă între PSD și liderul de la Budapesta, Viktor Orban.
"În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi, ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu!) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă.
De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va exista", a mai spus Iohannis.
CNCD a considerat declarația lui Iohannis ca fiind discriminatorie
Potrivit CNCD, declaraţia lui Iohannis reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G.137/2000.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis acum cererea preşedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000
de lei primită în mai 2020 de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unor declaraţii pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc.
De ce s-au răzgândit judecătorii cu privire la "discriminarea" președintelui?
Curtea de Apel Bucureşti a respins în ianuarie 2021 solicitarea preşedintelui, însă Instanţa supremă a admis recursul lui Iohannis şi a anulat decizia CNCD.
"Admite recursul declarat de recurentul- reclamant preşedintele României Klaus Werner Iohannis- prin Administraţia Prezidenţială împotriva sentinţei nr. 100 din 29 ianuarie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti- Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea. Anulează Hotărârea Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării nr.443/20.05.2020. Definitivă", se arată în hotărârea instanţei.