Președintele Klaus Iohannis consideră că nu se va trece de un prag-limită în care nu vor fi locuri la ATI pentru pacienții de coronavirus, asta deși România a înregistrat marți un nou record al pacienților în stare gravă din spitalele noastre- aproape 1100. 

" Cu siguranţă se vor găsi locuri. Este o temă extrem de complicată, dar importantă.(...) Numărul paturilor a crescut şi va creşte în continuare.

Este însă o cursă complicată, fiindcă aceste locuri se creează greu şi pandemia se răspândeşte destul de repede", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Klaus Iohannis, după ședința de la Cotroceni: "Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID. Veștile despre vaccin sunt bune, dar să rămânem realiști" (LIVE VIDEO)

Klaus Iohannis: Din păcate, locurile devin foarte puţine  

Iohannis a susţinut că ţările în care ar putea fi transferaţi bolnavi grav vor fi cunoscute când Ministerul Sănătăţii va finaliza demersurile. Preşedintele Iohannis şi-a exprimat însă speranţa că nu se va ajunge la aşa ceva.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

" Este prematur să dau acum detalii legate de aceste contacte. Ele vor fi cunoscute atunci când Ministerul Sănătăţii finalizează efectiv demersurile. Din păcate, trebuie să vedem că peste tot această pandemie accelerează şi locurile devin foarte puţine până şi în state unde toată lumea a crezut că sistemul sanitar face faţă la orice şi vedem că nu mai este chiar aşa. Sper să nu ajungem la aşa ceva", a subliniat Klaus Iohannis. 

Şase oameni infectați cu COVID-19 au murit pentru că nu au mai avut loc la Terapie Intensivă

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara trage un semnal de alarmă privind ocuparea locurilor pentru pacienţii cu COVID-19 şi declară că şase persoane au decedat de duminică şi până luni, din cauza lipsei de locuri în Secţia de ATI.

”Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”,  a declarat, luni, medicul Virgil Musta.

Nou record de decese și de pacienți la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți un număr record de pacienți cu coronavirus internați în stare gravă la ATI- 1093, din ce în ce mai aproape de capacitatea maximă a sistemului. Tot marți a fost înregistrat și  un nou record de decese în doar 24 de ore, nu mai puțin de 177 de oameni au murit de ieri în urma unor complicații agravate de coronavirus.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti 5,11. Patru judeţe au acest indicator peste 6: Sibiu- 6,89, Cluj- 6,56, Sălaj- 6,47, Timiş- 6,38.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si