Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni. Decizii de ultima oră în criza COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni după recordul de îmbolnăviri de coronavirus din ultimele zile. Șeful statului a avut, miercuri, de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema fondurilor europene cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. La finalul ședinței, președintele României a susținut o declarație de presă.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România are la dispoziție 34 miliarde euro de la UE pentru depășirea crizei 

UPDATE 17.30. Președintele Klaus Iohannis a prezentat, la finalul întâlnirii cu Ludovic Orban și o parte dintre miniștri, noi date despre banii care revin României din pachetul de relansare economică al Uniunii Europene. "Este un pachet foarte mare, de 34 de miliarde de euro, pentru România. Acești bani sunt în principal destinați ameliorării crizei, măsurilor de ieșire din criza economică, măsurilor de întărire a economiei, ca să își revină foarte repede după acest șoc provocat de pandemie", a spus șeful statului.

Citeste si: Țara din apropierea României care a revenit la starea de urgență. Numărul cazurilor a crescut alarmant

Potrivit lui Iohannis, acești bani trebuie consumați cât mai repede. Practic, România are la dispoziție doar 6 ani pentru a folosi acești bani, iar o parte din acești bani este posibil să fie deja disponibili în acest an, în 2020. "Și aici este nevoie să ne mișcăm rapid, fiindcă până în octombrie trebuie să prezentăm Comisiei Europene planul național aferent acestui fond de repornire, de relansare, de întărire a economiei...Trebuie

să folosim banii în așa fel încât să aibă un impact major asupra economiei României, asupra sistemelor publice și, în final, asupra bugetului fiecărui român în parte", a mai spus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis a adus azi o veste bună și o veste proastă. "Este foarte trist. Dar tristețea nu rezolvă problema" (VIDEO)

Coronavirus România 22 iulie, un nou record negativ

Coronavirus România 22 iulie 2020: a fost stabilit un nou record negativ. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În ședința de la Cotroceni, membrii Guvernului Orban vor discuta cu șeful statului și deciziile care se impun pe fondul recordului de noi îmbolnăviri care au fost înregistrate în ultimele zile.

Citeste si: Şedinţă de Guvern: Ce decizii urmează să ia premierul Ludovic Orban

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Klaus Iohannis a declarat că este foarte trist că astăzi s-a ajuns la peste 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, însă "tristeţea nu rezolvă problema". Şeful statului a precizat că oamenii trebuie să respecte regulile de distanţare socială, să poarte măşti, iar Guvernul are de azi instrumentul pentru preveni răspânderea COVID-19, însă „nicio lege nu opreşte un virus”, a precizat Iohannis.  

„Vestea proastă pe astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1.000 de persoane detectate cu noul coronavirus. E foarte trist, dar tristeţea nu rezolvă problema. Problema putem să o rezolvăm împreună, respectând măsurile de distanţare, purtând mască. Acum Guvernul are la dispoziţie noul instrument, noua lege care relgementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu opreşte un virus. Aici e nevoie de contribuţia noastră a tuturor”, a declarat Klaus Iohannis miercuri la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu premierul şi câţiva membri ai Guvernului pentru discuţii despre fondurile europene.

Citeste si: Ministrul Educaţiei, anunţ important pentru elevi: Când începe anul şcolar 2020-2021?

România va avea alocate în total fonduri europene de aproape 80 de miliarde de euro prin planul european de relansare Next Generation EU (NGEU) și Cadrul Financiar Multianul (MFF) al UE pentru perioada de programare 2021-2027, a anunțat, marți dimineața, președintele Klaus Iohannis, în urma celor 4 zile de negocieri din Consiliul European de la Bruxelles.

Coronavirus România 22 iulie 2020. Alte 27 de decese

Până astăzi, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese( 19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Citeste si: Părintele Emanuel Ganciu are nevoie de ajutorul nostru: Împreună, pentru om de nota 100

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Citeste si: Japonia aprobă un nou tratament pentru coronavirus

26 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI