De asemenea, în toate instituţiile publice, dar şi în unităţile de învăţământ se va ține un moment de reculegere pentru eroii patriei.

Președintele Iohannis împreună cu premierul Florin Cîțu vor participa la ceremoniile dedicate Zilei Eroilor

”Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară joi, 10 iunie, în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi la cimitirele şi parcelele de onoare, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, în cadrul cărora vor fi rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni

executate în teatrele de operaţii”, a anunțat Ministerul Apărării.

Aceeași sursă a mai transmis că astfel de ceremonii vor avea loc și la Monumentul Centenarului Independenţei de la Calafat (în memoria eroilor căzuţi în Războiul de Independenţă), Mausoleele de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – în judeţul Vrancea şi de la Comana, judeţul Giurgiu (dedicate eroilor din Primul Război Mondial), Monumentele Ostaşului Român de la Carei şi de la Satu Mare – jud. Satu Mare, Monumentele Eroilor de la Păuliş – jud. Arad şi de la Oarba de Mureş – jud. Mureș (comemorarea ostaşilor căzuţi în Al Doilea Război Mondial).

Citeste si: Înălţarea Domnului 2021: Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce NU este bine să faci în această zi sfântă?

”La activităţile organizate în memoria eroilor se vor alătura, în acest an, în premieră, mai multe instituţii, astfel:

Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare, organizează şi desfăşoară programe dedicate Zilei Eroilor în instituţiile/unităţile de învăţământ din subordine sau aflate în coordonare, de tipul lecţii deschise, având ca tematică cultul eroilor, sau alte activităţi cultural-educative, după caz.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministerul Afacerilor Externe organizează- prin intermediul reprezentanţelor diplomatice româneşti sau oficiilor consulare- activităţi specifice pentru comemorarea eroilor români căzuţi şi înhumaţi pe teritoriul altor state: depuneri de coroane şi, în unele locaţii, ceremonii religioase, pe timpul cărora vor fi rostite, simbolic, nume de eroi.

Citeste si: 10 iunie- Ziua Eroilor din România, sărbătoarea națională pentru comemorarea celor care au murit în timpul serviciului militar

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne va organiza ceremoniale militare şi religioase, serviciul religios în unităţile şi instituţiile militare de învăţământ unde sunt lăcaşuri de cult şi va asigura ordinea publică la locul de desfăşurare a activităţilor comemorative”, a mai anunțat Ministerul Apărării.

Totodată, autorităţile administraţiei publice locale organizează, cu sprijinul garnizoanelor militare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi al altor organizaţii neguvernamentale, manifestări dedicate Zilei Eroilor. Astfel, aceste instituții vor depune coroane şi jerbe de flori, îndeosebi la marile mausolee ale eroilor, dar şi la cimitirele şi parcelele de onoare, unde vor fi, rostite și numele celor căzuţi la datorie pentru patrie.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Citeste si: Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si