Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis şi Florin Cîţu vor fi prezenți la Dăbuleni, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire

Preşedintele Klaus Iohannis împreună cu premierul Florin Cîțu participă miercuri, de la ora 12:00, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României. Acest eveniment a fost iniţiat de Ministerul Mediului, a potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Alina Raducu,

Klaus Iohannis şi Florin Cîţu vor fi prezenți la Dăbuleni, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prim acțiune de plantare pe teren nisipos se desfăşoară în marja Zilei Internaţionale a Pădurilor, astfel tema de anul acesta o reprezintă Restaurarea Pădurilor.

„Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră”, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Klaus Iohannis urmează să discute cu autorităţile centrale şi locale prezente la evenimentul de la Dăbuleni despre măsurile de accelerare a campaniei de împădurire 

Potrivit sursei citate, președintele Iohannis va avea o  discuție cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, aceasta reprezentând un element important al Programului Naţional de Împăduriri.

„În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare”, potrivit sursei menţionate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Conform unui anunţ al Guvernului, și premierul Florin Cîţu va participa la acest eveniment unde se vor planta aproximativ 3.000 de puieţi de salcâm.

De asemenea, și ministrul Mediului Tanczos Barna va participa la Dăbuleni. Evenimentul „campania naţională de împădurire, etapa de primăvară, finanţată pentru prima dată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, transmite Ministerul Mediului, într-un anunţ de presă.

Astfel, „în cadrul campaniei naţionale de împădurire din acest an, prin care peste 50 de milioane de puieţi vor fi plantaţi peste tot în ţară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha”, încheie sursa citată.

Citeste si: Capitala, în pericol de carantinare. Rata de incidență a ajuns la 6,22 la mie. Ce noi măsuri se anunță la Prefectura București

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI